• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çok şartlı veri aktarma hakkında;

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Merhaba,

dosya ekleyemediğim için linkte belirtilen dosyada açıklama yapabildim.
http://s2.dosya.tc/server/ipHByZ/_rnek8.xls.html

İlgilenebilirseniz sevinirim.

veri ve sevk sayfaları olmak üzere 2 sayfam var.

*sevk sayfasında bulunan ürün kodunu veri sayfasında bularak,sevk sayfasında bulunan renk grundan ,veri sayfasında varsa karşısındaki lokasyonu çektirmek istiyorum.

çözüm çok zor gibi gözüküyor.yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Tşkler.

sevk sayfası B3 satırındaki kodla veri sayfası c stunudaki kodlar eşitse ve sevk sayfası F3 satırındaki renkten,sevk sayfası I sutunuda varsa, veri sayfası F sutnundaki paleti çekmesini istiyorum.

sanırım dosya ekleyemem biraz daha konuyu anlatamama sebep oluyor.bilgisayarımla ilgili bi sıkıntıdan dolayı dosya ekleyemiyorum.linkteki dosyadan yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Tşkler.
iyi günler.

özetle;

Veri sayfasındaki ürünlerin renklerine göre hangi palette ise sevk sayfasındaki palet kısmına çektirmek istiyorum.

Depomda bulunan x tipinin ac renginden hangi lokasyonda olduğunu anında ögrenmem gerekiyor.

Aşağıdaki formülle adetini çekiyorum ama hangi lokasyonda olduğunu bi türlü beceremedim.

=TOPLA.ÇARPIM(--(veri!$C$2:$C$15000=sevk!B3);--(veri!$I$2:$I$15000=sevk!F3);--(veri!$J$2:$J$15000))

Merhabalar,

sanki oldu gibi..

=EĞER($B3="";"";İNDİS(veri!$F:$F;KÜÇÜK(EĞER(veri!$C$2:$C$15000=B3;EĞER(veri!$I$2:$I$15000=F3;SATIR($2:$15000)));EĞERSAY($B$3:$B3;$B3))))

offyine olmadı sadece paletin(lokasyonun)1 tanesini çekiyor.

ancak kod yazılarak aktarılır sanırım.

ürün koduna karşılık gelen renkleri karşısındaki lokasyon hücrelerine aktarabileceğimiz kod yazılabilir mi?

bu konu yardımlarınıza ihtiyacım var.

tşkler.

iyi günler.

Merhabalar,
dosya eklendi.
ilgilenebilirseniz memnun olurum.
Tşkler.

Ekli dosyalar

merhaba,
Yardımcı olacak kimse yok mu?
apocalyt bey çözüm çok kolay demiştiniz rica etsem bakabilir msiniz?

Tşkler.
iyi çalışmalar.

günaydın,
arkadaşlar daha öncede eklemiş olduğum dosyada konu ile ilğili uzman arkadaşlardan yardım istiyorum.

yada konunun excelde olabilirliği ile ilgili bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.

tşkler.
iyi günler.

uzman arkadaşlar ne olur şu konuya bi el atın.

Geri