• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çok Koşullu Toplama Yapmak Excel!

Excel Vers. ve Dili
2013
İyi Günler,
Ben 6-7 koşula dayalı veriyi, otomatik toplamak istiyorum, böyle bişey mümkün mü?
Ek te örnek dosya paylaştım.

Daha önceden konu açıldı mı bulamadım malesef.
Yardımcı olursanız memnun olurum.

Saygılarımla

Ekli dosyalar

Aşağıdaki Gibi deniyebilirsiniz
Kod:
=ÇOKETOPLA(LİSTE!$G$2:$G$17;LİSTE!$E$2:$E$17;"İthal";LİSTE!$C$2:$C$17;A2;LİSTE!$A$2:$A$17;"2016")

Son düzenleme:
Alternatif

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((LİSTE!$A$2:$A$9=$A$1)*(LİSTE!$C$2:$C$9=A2)*(LİSTE!$G$2:$G$9))

Aşağıdaki Gibi deniyebilirsiniz
Kod:
=ÇOKETOPLA(LİSTE!$G$2:$G$17;LİSTE!$E$2:$E$17;"İthal";LİSTE!$C$2:$C$17;A2;LİSTE!$A$2:$A$17;"2016")
işsiz123 Bey,
Formül, taslak çalışmamda cevap veriyor. Fakat liste devam ettikçe, B-D ve F sütundaki verileri dikkate almıyor. Örneğin "depocu da olsa nakliyeci de olsa topluyor, ya da "ton cinsinden de olsa big bag de olsa topluyor"
Yani A-C-G ve E sütunundaki veriler formülünüze göre olursa topluyor.

Birde formülünüz 2-17 satırları arasına kadar yazılı, bunu 2500 e kadar yükseltebiliyormuyuz. Tabi ilk aşamada veri olmadığı için hata vermeden.??

Alternatif

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((LİSTE!$A$2:$A$9=$A$1)*(LİSTE!$C$2:$C$9=A2)*(LİSTE!$G$2:$G$9))
y.selim Bey,
Formülünüzü denedim fakat sonuç sıfır veriyor.
Yukarıda işsiz 123 e verdiğim bilgiler ışığında; 6 adet kriter vererek, bu 6 kriter tutarsa o hücreye toplamasını istiyorum.

Şimdiden teşekkürler

aşağıdaki gibi deneyiniz..

Kod:
=ÇOKETOPLA(LİSTE!G:G;LİSTE!C:C;A2;LİSTE!D:D;"Ton";LİSTE!E:E;"İthal";LİSTE!A:A;2016;LİSTE!B:B;"Ocak")

Ek Dosya Güncellendi!!!

Konunun daha iyi anlaşılması için ek dosyayı güncelleyerek paylaşıyorum...

Ekli dosyalar

Bir yanlış yapıyor olmalısınız, dosyanız ekte çalışıyor.
tirEdsOul,

Formülü kopyaladım, sonuç verdi. Fakat İşsiz123 te yaşanan olay tekrarlandı. Tüm şartlarda olmasada topladı.

Yukarıda güncel dosyada daha ayrıntılı anlattım. Bu dosyaya yazarsanız formülü memnun olurum

Sn. oguzzyldrm

Eklemiş olduğum dosyada formül düzgün çalışmaktadır, belirttiğiniz koşullardan birini sildiğiniz takdirde o satırı dikkate almıyor. Siz verdiğim formül ile kendi sayfanıza uyguladığınız dosyayı paylaşır mısınız ? Hata olarak gördüğünüz yerleri de dosya da belirtiniz.

Deneyiniz.

Kod:
=ÇOKETOPLA(LİSTE!$H:$H;LİSTE!$F:$F;"İthal";LİSTE!$D:$D;A2;LİSTE!$E:$E;"Ton";LİSTE!$C:$C;"Ocak";LİSTE!$B:$B;"2016")

Ekteki dosyaya Özet diye bir sayfa oluşturdum, işinizi görecektir diye umuyorum.

Ekli dosyalar

Deneyiniz..

Kod:
=ÇOKETOPLA(LİSTE!$H:$H;LİSTE!$F:$F;"İthal";LİSTE!$D:$D;A2;LİSTE!$E:$E;"Ton";LİSTE!$C:$C;"Ocak";LİSTE!G:G;"Nakliyeci";LİSTE!$B:$B;"2016")

çözüldü!!
Herkese teşekkürler
Kod:
=ÇOKETOPLA(LİSTE!G:G;LİSTE!A:A;"2016";LİSTE!B:B;"Ocak";LİSTE!C:C;"Buğday";LİSTE!D:D;"Ton";LİSTE!E:E;"İthal";LİSTE!F:F;"Nakliyeci")

Geri