• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çok karışık bir formül

Excel Vers. ve Dili
Office2010 Türkçe
İlk önce herkese iyi forumlar..

Arkadaşlar sorun şudur ki aklımdaki senaryo belli fakat formüle dökmekte sıkıntı yaşıyorum..

Senaryo: Ahmet 89 kilo 170 boyunda Ahmetin olması gereken kilo ideal kilo tablosunda 65kg

Benim istediğim Kişinin boy ve cinsiyetini tablodan otomatik bulacak ve fazlalığını bir yan hücrede yada aynı hücrede gösterebilecek bir formül

Bu konuda yardım ederseniz çok işimi görmüş olacaktır.

Merhaba,

Ya! Tablonuzda sorun var.
Ya da Sorunuzda bir hata var.

Bir birini tutmuyor.
Senaryo: Ahmet 89 kilo 170 boyunda Ahmetin olması gereken kilo ideal kilo tablosunda 65kg

Benim istediğim Kişinin boy ve cinsiyetini tablodan otomatik bulacak ve fazlalığını bir yan hücrede yada aynı hücrede gösterebilecek bir formül
Bulunacak tabloda cinsiyet yok.
Boy / Kg Min / Kg Max bunlardan ayrı bir tablonuz mu var?

Merhaba,

Bir birini tutmuyor.

Ara verme zamanı geldi sanırım dinlenmek iyi gelecek

Mahir bey düzenledim gönderdim. Eğer bir çözüm bulabilirsek çok işimi görecek

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bir birini tutmuyor.

Mahir Bey

Birde aslında bu soruna benzer bir kaç tane daha formül yazıcam.
burada sadece değişkenleri formülün kendisinin bulması o ve değişkenlere göre işlem yapmasını istiyorum tek hücrede eğer formülü mü gidilecek yoksa başka bir formül mü kullanılacak ikisinden biri yada ikisi ise bunlar nasıl formüle dökülecek şu an bu örnekte bunun yapabilirsek hem diğerlerini kendim yazıcam hemde öğrenmiş olacağım.

Selam;

henüz problem çözülmemiş. Zaten yukarıda da hocalarımın dikkat çektiği gibi tablonuzda yaş opsiyonu yok. yaş kontorulü olmadan sadece boy ve cinsiyet bazında , alternatif olması amacıyla;

Belirtilen aralıkta değil ise, çok zayıfsınız, ideal kilo, çok şişmansınız mesajlarını almak için ekteki örneği inceleyin.

Ekli dosyalar

Selam;

henüz problem çözülmemiş. Zaten yukarıda da hocalarımın dikkat çektiği gibi tablonuzda yaş opsiyonu yok. yaş kontorulü olmadan sadece boy ve cinsiyet bazında , alternatif olması amacıyla;

Belirtilen aralıkta değil ise, çok zayıfsınız, ideal kilo, çok şişmansınız mesajlarını almak için ekteki örneği inceleyin.

Evet tabloda yaş opsiyonu yok dosyayı inceledim fakat bayan ve erkek bazında iki tablodan çıktım. Belki gözünüzden kaçmış olabilir. Şu an 2 değişken arasında uygun olanı bulup bir karşılaştırma yapabilmesi benim için çok yararlı olacak. Ve Eğer karşılaştırmasının sonucunun bana sabit terimler olması yerine İdeale olan farkı önemli.

Geri