• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çok ağır çalışıyor

manisali50

Banned
Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Arkadaşlar tekrar merhaba.
Ekte verdiğim dosyada 174 sayfa var.Hepsinde de sayfa isimlerinin otomatik verilmesini sağlayan makro var..Ayrıca sol üst köşede şirket logosu da ekli..Sanırım bu makrolardan olsa gerek;dosyanın herhangi bir yerinde ufacık bir değişiklik yapıp kaydet dedim mi,en az 3-4 dakika sürüyor.Bunu ortadan kaldırmanın yolu nedir?
Şimdiden teşekkürler..

Ekli dosyalar

Merhaba,
Dosyanıza veri girişleri yaptım. Ama normal bir sürede kaydetti.
Bilgisayar performansından kaynaklanıyor olabilir. Başka pclerde de denediniz mi.
Veya dosyayı flash disk gibi bir birimden kullanıyorsanızda olabilir.

Arkadaşım merhaba..
Dediklerinizde haklı olabilirsiniz..Flashdiskten kullanıyordum..Beni rahatlattınız..İlginize teşekkür ederim.

Arkadaşım merhaba..
Dediklerinizde haklı olabilirsiniz..Flashdiskten kullanıyordum..Beni rahatlattınız..İlginize teşekkür ederim.

Dosyayı masaüstüne alarak çalıştığınızda, herhangi bir yavaşlık olmadığını göreceksiniz.

İyi çalışmalar.

Merhaba;
Dosyanı inceledim. Hatta belki diyerek her sayfaya resim ekledim. Makronu çalıştırdım. Fakat makinemde dosyanın kayıt süresi 10 sn kadar sürüyor. İşlemcim p4 3.0.
Bu dosya ağ üstündeki bir dosya mı? benim de işyerimde ağ üzerinde böyle bir dosya var. Kayıt 30-40 sn yi bulduğunda canım baya sıkılıyor. Ağınız dosyayı almadan önce virüs taraması yapıyor da olabilir.
Tavsiyem kendi makinene kayıt yap, bir makro yada başka bir metodla da mesela günde 3-4 defa ağ üstüne yedek al.
Bir de verilerin gayet düzenli geldi bana. Bir database mantığı çerçevesinde bu kadar çok sayfa oluşturmaya gerek kalmadan bu çıktıları alabilir ve sonra istediğin zaman geri çağırabilirsin bence.
Yardımcı olmuşumdur umarım.

Hemşerim Merhaba..
Hüseyin Çoban isimli arkadaşımın yazdıklarıyla sizin yazdıklarınızın tam benim dosyamın halini anlatmış..Dediklerinizin hepsi doğru..Sorunun tamamıyle benim pc den kaynaklandığına artık emin oldum ve içim rahatladı..Database mantığı önerinize gelince:Çok ama çok haklısınız..Zaten dosyanın orijinalinde "Tezgah Kodu"nu girdiğim anda "indis" formülü yardımıyla tüm bilgileri getiriyorum.Ama gelin görün ki her dosyaya ayrı ayrı kayıt yapılacak ve bu kayıtlar tam bir yıl o dosya üzerinde kalacak.. Sizin anlayacağınız ayrı ayrı dosya açmak zorunluluğum var..
İlginize teşekkür ediyorum.

Geri