• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çoçuk Yardımı için fonksiyon.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
MERHABALAR..

Kullandığım memur maaç bordrosunda çocuk yardımlarını güncelemem gerekiyor.Çocukların yaşları her sene değiştiğnden yardım alıp almayacağını EĞER formülü ile yapmaya çalıştım .Ancak yapamadım.Formda aradım işime yarayanı göremedim.
Ekli dosyada ayrıntıları belirttim.İlginize teşekkürler..

Ekli dosyalar

selamun aleykum,
AM114 hücresine
Kod:
=(EĞER(C114="O";EĞER(VE(D114="B";E114="E";AL114<=25;F114="");"DEVAM";EĞER(C114="K";EĞER(VE(D114="B";F114="");"DEVAM";"ÇIKAR");"ÇIKAR"))))
yaptığınızda işinizi görüyor mu?

Sayın feridici genç,
İlginiz için teşekkür ederim.Fofmül işimi görmedi.Sutundaki diğer hücrelere uygulayınca hata veriyor..

ilk hücreye uygulayıp denemeniz gerekiyor. sonra diğer hücreler için onu geliştirebiliriz.

Sayın genç teşekkür ederim.Maalesef denedim olmadı.B114deki doğum tarihini değiştince mesala 1999 yaparsak yaşı 15 olacak.yardıma devam olması gerekirdi.

Merhabalar.
Aşağıdaki formülü AM3 hücresine uygulayıp aşağı doğru kopyalayınız. Sonra da diğer çocuklar için formülleri uyarlayınız. Formül, EVET/HAYIR ve boşluk şeklinde sonuç vermektedir.
Kod:
=EĞER(VE(AL3<>"";$C3<>"");EĞER(YADA(VE($C3="O";AL3<=25;$[B][COLOR="Red"]E[/COLOR][/B]3="X";$D3<>"E";$F3<>"S");VE($C3="K";$D3="B";$F3<>"S");VE(YADA($C3="K";$C3="O");$F3<>"S";AL3<=18;$D3<>"E"));"EVET";"HAYIR");"")
Yaş rakamını 18, 19, 25, 26 gibi sınır değerler vererek sonuçları test ediniz.

Son düzenleme:
Yukarıdaki cevabımda verdiğim formüldeki kırmızı renkli E harfini değiştirdim, daha önce F idi.
Diğer çocuklardan örneğin 2'nci çocuk için AO3 hücresine aşağıdaki şekilde formül uygulayın. 3'üncü ve devamındakiler için de kendiniz uyarlarsınız.
Kod:
=EĞER(VE(AN3<>"";$H3<>"");EĞER(YADA(VE($H3="O";AN3<=25;$J3="X";$I3<>"E";$K3<>"S");VE($H3="K";$I3="B";$K3<>"S");VE(YADA($H3="K";$H3="O");$K3<>"S";AN3<=18;$I3<>"E"));"EVET";"HAYIR");"")

Son düzenleme:
Sayın Ömer BARAN
İlginiz için çok teşekkür ederim.
Çok büyük yardımınız oldu.E , F harf değişikliğini bende farkettim.Şimdi süper oldu.
İyi çalışmalar sağlık ve afiyetler dilerim.Eline sağlık.

Estağfurullah, önemli olan ihtiyacın görülmesi.
İyi günler dilerim.

Geri