• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

cmr yazma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan muhugur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel
arkadaşlar.ben uğur herkese merhaba.sorum şu
ben nakliye işi ile uğraşıyorum nokta vuruşlu yazıcımız var.içine cmr kağıdı yerleştiriyoruz.Bilenler bilir belki cmr belgesi var
ve bilgileri eklemek için boşluklar var.onu nasıl doldurabilirim.yazdığım şeyi tam boşluklara nasıl denk getirebilirim?
Yardımınıza ihtiyacım var.Bu işin aciliyeti var lütfen en kısa zamanda değerli cevaplarınızı yazın...şimdiden teşekkürler

hiç kşimse mi cevap yazmaz hiç kimse mi yardımcı olmaya çalışmaz 3 gündür.bu arkadaşımızın işini görelim diye :(

Merhaba,

• Nokta vuruşlu yazıyı en son 10 yıl önce kullandım.
  • cmr kağıdı ne demek hiç ama hiç duymadım
Bu durumda ben yardım etmek istesem bile, nasıl yardım edebilirim? Susmak zımni red kararıymış hukukta, burada da 2 nedeni vardır susmanın:

1. Ya sorunuzu görmedim
  2. Ya da yanıtını bilmiyorum.

Sayın muhugur,

Bu konuda kendiniz deneme yanılma yoluyla, kağıda bilgiyi oturtabilirsiniz.

Şöyleki;

cmr kağıdında ADI diye bir yer mi var. Şimdi yapacağınız işlem şu.
Boş bir excel açacaksınız. ADI hanesinin bilgisi ortalama hangi hücreye denk gelir tahmin edeceksiniz ve oraya adınızı yazacaksınız. Ve 1 çıktı alacaksınız. Eğer yazdığınız bilgi cmr kağıdında uygun yere denk geliyorsa, sıradaki bilgiye geçersiniz, eğer denk gelmiyorsa, hücreleri büyütüp küçülterek istediğiniz yere denk gelmesini sağlarsınız.

Bu işlem kağıda ne kadar çok bilgi yazılıyorsa, o kadar zor ve zahmetli olacaktır.

Diğer bir işlem, cmr kağıdının resmini buraya eklerseniz, üzerinde bilgiyi uygun şekilde yerleştirmenize yardımcı olacak biri çıkacaktır sanıyorum.

. . .

Merhaba.

Excel satır ve sütunlarında 1 cm nin bilgileri şöyledir;
Yükseklik: 29,25 (39 Piksel)
Genişlik: 4,43 (36 Piksel)

Bu bilgilere göre cmr kağıdının ölçülerini alıp excelde şablon oluşturabilirsiniz.
Daha sonra bu şablonu boş sürekli forma yazdırıp. Cmr kağıdının üzerine koyarak şablonun uygunluğu kontrol edin.

. . .

CMR belgesi uluslararası taşımacılık yapan firmaların kullanmakla yükümlü olduğu taşıyıcının sorumluluklarını belirleyen bir sözleşme.

Sayın muhugur

Belgenin örneğini ekleme durumunuz var ise yardım almanız daha kolay olacaktır.

Geri