• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çıkmayan malzemeleri yok sayma ve sıralama

Excel Vers. ve Dili
2007
elimde malzeme listesi var bunlar başka yerden formülle geliyor ama çıkan malzemeler ve çıkmayan malzemeler bir arada. benim istediğim çıkan malzemeler gözüksün ama diğerleri yani sıfır olanlar gözükmesin. bana o gün çıkan malzemeleri üstte göstersin sadece. o sıralamayı yapacak formül lazım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba;
Tablodan isteğiniz ;
GÜNLÜK_YEMEK_TABELASI sayfasında E22 den itibaren sıfırdan büyük değeri olan satır verilerini YOKSAYLI_OLAN sayfasına çekmek ise eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

tşk ederim hocam oldu ama benim orijinal dosyaya makroyu nasıl ekleyecem onu bilmiyorum. birde dosyadaki tek öğünlük ama benim yapacağım aylık 31x3=93 adet öğünlük yemek tabelası var onlar için tek tek yapmam lazım. makroyu ekleme işini sanırım yapamam ama makrosuz çözümü olursa formüllerden diğerlerine uygulama işini çözerim ben.
yine de emeğin için tşk ederim. iyi çalışmalar.

Merhaba;
Tablodan isteğiniz ;
GÜNLÜK_YEMEK_TABELASI sayfasında E22 den itibaren sıfırdan büyük değeri olan satır verilerini YOKSAYLI_OLAN sayfasına çekmek ise eki deneyin.
İyi çalışmalar.

tşk ederim hocam oldu ama benim orijinal dosyaya makroyu nasıl ekleyecem onu bilmiyorum. birde dosyadaki tek öğünlük ama benim yapacağım aylık 31x3=93 adet öğünlük yemek tabelası var onlar için tek tek yapmam lazım. makroyu ekleme işini sanırım yapamam ama makrosuz çözümü olursa formüllerden diğerlerine uygulama işini çözerim ben.
yine de emeğin için tşk ederim. iyi çalışmalar.

Merhaba;
Eki deneyin (formüllü çözüm)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

muygun hocam bir sorun yaşıyorum. 31 gün * 3 öğün = 93 adet çıkış listesi var demiştim. 1. listede sıralama yapıyor ama 2. ve sonraki listelere geçtiğimde sütün isimlerini değiştirdiğim halde verileri getirmiyor. sorunu çözemedim.

Merhaba;
Eki deneyin (formüllü çözüm)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Her gün için bir alan ayırma yöntemi verimli bir sistem değil.
Bunun yerine verileri makro yardımı ile tarih bazında bir veri tabanı sayfasında tutmak ve istenilen tarihe ait veriyi istenildiğinde çağırmak daha kullanışlı.
Ama isteğiniz 31 gün*2 =62 adet tablo ile çalışmaksa eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Geri