• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çıkış Tarihi yazılana kadar ücret hesaplaması...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 - Tr
Çıkış Tarihi yazılana kadar ücret hesaplaması... (Açıklama ve ek Düzeltildi.)

Merhaba Arkadaşlar.

Her ay yenilemek yerine çıkış tarihini yazana kadar hesaplama yapsın istiyorum.

Hesaplama yaparken sadece Kayıt satırını ve var ise Servis satırını aylık hesaplama yapmasını istiyorum.

Hesaplama yaparken kural ile yapılması mümkün mü?

1. Hesap yenileme tarihi her ayın 14 dü.
Örn: 1 aylık ödeme 560 tl tutar yazar ikinci ay 2 katına otomatik çıkarsın yani tutar miktarı kadar borç ekleyip 1120 tl borç yazması ve çıkış tarihi yazılana kadar borç yazcak.

2. Kayıt tarihinden ayın 14 ne kadar gün sayısına bakarak 11 iş gününü geçmemiş ise günlük hesaplamaya tabii kalarak hesaplama yapsın. Sonraki ayda devam ederse 560 tl tam eğitim aylıklara ödenecek olarak eklenecek.

Örn: 01/08/2016 kayıt yapıldı ve 10 iş günü ayın 14 üne var. Sistem otomatik ücret listesinden tam eğitim ise günlük 35 tl den x10 ile 350 tl yi alsın 14 ten sonraki ay devam ederse ise 560 tl olan tam eğitim ücreti eklesin. Yani 350+560=910 tl kalan tutar olcak. çıkış tarihi yazınca da toplamlar netleşcek.

3. Çıkış yapacağı ayın 14 üne değilde 20 sine yaparsa 5 gün ücretini ekleme yapcak.
Örn: 01/07/2016 da geldi. ayın 14 e 10 iş günü var ve günlük hesap ile 35x10=350 yazdı. Bi sonraki ay full geldi ve bu ücret 350+aylıkücret(560tl)=910 tl yazdı ve çıkış tarihini biz 20/09/2016 ya verdik. Sistem 350+560 verdi ve diğer aya geçti ve 560 daha eklemesi yerine çıkış tarihi verildiği için 5 iş gününü görür ve oraya 35x6=175 tl ekler ve 350+560+175=1085 tl yazması gerekiyor.

Burada önemli bi seçeneği var malesef: ay arasında normalde 22 iş günü var. Sistem ayarlama yaparken; çıkış tarihinden 11 iş gününü geçmiş ise aylık hesaptan 560 tl direk yazcak geçmemiş ise günlük ücrete tabii olcak.

http://s9.dosya.tc/server/yfe909/test.xlsx.html

Çok zor ve içinden çıkamadım. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu konuda yardım edebilecek arkadaş yok mu? Yahut bu mantık üzerine olan bi tablo türü olması mümkün mü? Teşekkürler.

Değerli arkadaşlar açıklama ve ekte açıklayıcı şekilde düzeltmeler yaptım tekrar bakabilir misiniz? Teşekkürler.

Sanırım çözüm yok. Yönetici yahut moderatör konuyu kapatıp silebilir mi?

Geri