• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çift Veri alma

Excel Vers. ve Dili
2007 ve 2013 kullanıyorum
verisiyon türkçe
Arkadaşlar, L4 satırına il adını girdiğim zaman "veri" sayfasında bulunan bilgilerden ilgili "İL'e" ait istek ve karşılanan malzemelerin "liste" sayfasındaki tablo ya, göründüğü gibi aktarılmasıdır. Bu arada istek olabilir ama karşılanmaya bilir, İstek olmayabilir ama malzeme verilebilir onlarında aktarılması lazım. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bu şekilde deneyin.

Kod:
Sub Raporla()

Dim c As Range, son As Long, Sv As Worksheet

Set Sv = Sheets("veri")

Application.ScreenUpdating = False

Sheets("liste").Select
    Range("H18:K" & Rows.Count).Clear
    If Range("L14") = "" Then Exit Sub

Set c = Sv.Rows(1).Find(Range("L14"), , xlValues, xlWhole)
    If Not c Is Nothing Then
        son = Sv.Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
        Sv.Range("B3:C" & son).Copy Range("H18")
        Sv.Range(Sv.Cells(3, c.Column), Sv.Cells(son, c.Column + 1)).Copy Range("J18")
    End If

End Sub

.

Ömerbey öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ederim. Yalnız aktarım yapmıyor. ANKARA yazdığım zaman malzeme listesini aktarıyor. Miktarlarını aktarmıyor. Ayrıca bazen aktarım da yapmıyor "400" gibi bir hata veriyor. Bazende Makro kaydedilemez diyor.

Deneme esnasında bazı ölçütleri silmişim.
#2 numaralı mesajı düzenledim, yeniden denermisiniz.

Ömer bey şimdi oldu. Yalnız verilen verilmeyen Tüm Malzeme listesini de veriyor sadece verilen malzemeler listelenebilir mi. Yani o ile gönderilen ve İl tarafından istenen malzemelerin listelenmesini istiyorum. İl tarafından istenmemiş veya gönderilmemiş malzemelerin listelenmesini istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Ömer bey şimdi oldu. Yalnız verilen verilmeyen Tüm Malzeme listesini de veriyor sadece verilen malzemeler listelenebilir mi. Yani o ile gönderilen ve İl tarafından istenen malzemelerin listelenmesini istiyorum. İl tarafından istenmemiş veya gönderilmemiş malzemelerin listelenmesini istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu şekilde deneyin.

Kod:
Sub Raporla()

Dim c As Range, son As Long, Sv As Worksheet, i As Long, sat As Long

Set Sv = Sheets("veri")

Application.ScreenUpdating = False

Sheets("liste").Select
    Range("H18:K" & Rows.Count).Clear
    If Range("L14") = "" Then Exit Sub

sat = 18
    Set c = Sv.Rows(1).Find(Range("L14"), , xlValues, xlWhole)
    If Not c Is Nothing Then
        For i = 3 To Sv.Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
            If Sv.Cells(i, c.Column) <> "" Or Sv.Cells(i, c.Column + 1) <> "" Then
                Sv.Range("B" & i & ":C" & i).Copy Cells(sat, "H")
                Sv.Range(Sv.Cells(i, c.Column), Sv.Cells(i, c.Column + 1)).Copy Cells(sat, "J")
                sat = sat + 1
            End If
        Next i
    End If

End Sub

.

Ömer Bey çok teşekkür ederim. Çok güzel oldu. Emeğinize sağlık. Allah zihninizi açık etsin.

Geri