• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Checkbox Sorunu

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Ekli dosyamda bir liste hazırlaya çalışıyorum Sayın Mustafa Mutlu ve İhsan Tank hocalarımın da yardımıyla belli bir yere kadar geldim ama maalesef tıkandım :(

İsteğim şu , userform 2 deki beyannamelerin check boxlarını işaretleyince
yeni kayıt yapılıyorsa, yeni yapılan kaydın karşısına, değişiklik yapılıyorsa değişiklik yapılan satırın karşısına hangi chekbox işaretliyse o sutunun başlığının yazılması . Ayrıca listboxtan isim seçilinde checboxların da ona uygun olarak işaretli gelmesi ve düzeltilince yine uygun olarak düzeltilmesi.

Mesela aylık Kdv seçili ise L ye KDV
3 aylık KDV seçili ise M ye 3 KDV yazılacak.

Not:Özellikle İhsan hocam sizden ricam konuya bakmanız çünkü diğer takıldığım kodları siz yazmıştınız, mantığı size ait.

Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Ekli dosyamda bir liste hazırlaya çalışıyorum Sayın Mustafa Mutlu ve İhsan Tank hocalarımın da yardımıyla belli bir yere kadar geldim ama maalesef tıkandım :(

İsteğim şu , userform 2 deki beyannamelerin check boxlarını işaretleyince
yeni kayıt yapılıyorsa, yeni yapılan kaydın karşısına, değişiklik yapılıyorsa değişiklik yapılan satırın karşısına hangi chekbox işaretliyse o sutunun başlığının yazılması . Ayrıca listboxtan isim seçilinde checboxların da ona uygun olarak işaretli gelmesi ve düzeltilince yine uygun olarak düzeltilmesi.

Mesela aylık Kdv seçili ise L ye KDV
3 aylık KDV seçili ise M ye 3 KDV yazılacak.

Not:Özellikle İhsan hocam sizden ricam konuya bakmanız çünkü diğer takıldığım kodları siz yazmıştınız, mantığı size ait.

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba
Öncelikle sorularımızı şahsi olarak değil genel olarak sorun ki herkes yardım gönüllüsü olsun
Bu kodu Userform2'nin kod bölümüne kopyalayın ve deneyin.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim ts, kaplan, asi
asi = ActiveCell.Row
kaplan = 12
For ts = 1 To 11
If Controls("Checkbox" & ts).Value = True Then
Cells(asi, kaplan) = Cells(1 , kaplan)
kaplan = kaplan + 1
Else
kaplan = kaplan + 1
End If
Next
End Sub
Not : Bu kod aktif satır'a bu bilgileri aktarmaktadır.

İhsan bey öncelikle teşekkürler, uyguladım fakat tam anlatamadığımdan olsa gerek istediğim gibi çalışmadı. Eğer ilgilenirseniz size zahmet olacak ama şu şekilde olabilir mi?

1- Eğer yeni kayıt yapılıyorsa checkboxlar kişiye göre işaretlenecek ve L ve W sütunlarında checbox ismi değil de sütunun ilk başındaki beyanname türleri yazılacak. (şu anda checkboxların ismi yazıyor)

2-Bir kişiye ait bilgileri değiştirmek istersek listboxtan bi kayıt seçiliyse o kayda ait L ve W sütunlarında işaretli beyanname varsa checkboxlar işaretli olarak görünecek. ve değiştirdiğimde liste sayfasından da değişecek.( Bu değiştirme işine isim soyisim adres v.b. ekleyebilirsek çok iyi olur)

Tekrar teşekkürler.

Sizin isminizin geçme sebebi daha önceki yardımlarınızdır, kodları siz yazdığınız için öyle yazmıştım.

Birde eğer sizi uğraştıracaksa üstteki mesajda bahsettiğim sütun isimleri olmayabilir şu anki hali de işimi görür,
Yeni kayıtta işaretleme ve değiştirme işini halledersek yeterli.

1. Sorunuz için üstteki kodu güncelledim.
2. Sorunuzun bu konu ile alakası bulunmuyor bu soru checkbox ile alakalı sadece bu soruya yanıt verildi.
Öyle yazdığınızda diğer arkadaşların size yardım etme olasılığını düşürürsünüz. Ben sizin yerinizde olsam konuda İhsan Tank Bey kodları yazmıştı veya yardım etmişti diğer konuma falan yazardım.

Mesajlar üst üste oldu ama daha iyi anlaşılabilmesi için listenin amacını söylemek istedim,

Bu listeyi yapma amacım hangi mükellefin hangi beyannameleri var onu takip edebilmek, yani bilgileri girdikten sonra bu beyannamelere göre süz işlemi yapacağım.

1. Sorunuz için üstteki kodu güncelledim.
2. Sorunuzun bu konu ile alakası bulunmuyor bu soru checkbox ile alakalı sadece bu soruya yanıt verildi.
Öyle yazdığınızda diğer arkadaşların size yardım etme olasılığını düşürürsünüz. Ben sizin yerinizde olsam konuda İhsan Tank Bey kodları yazmıştı veya yardım etmişti diğer konuma falan yazardım.

Teşekkürler elinize sağlık.

Geri