• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Checkbox soru

Excel Vers. ve Dili
Professionel Plus 2019 TR - 32 Bit
Arkadaşlar checkbox kullanarak mesela 100 kalemlik bir sayfadan 10 kalemi seçerek bunu benim belirlediğim bir alana atabilirmiyim ?
Ekte sorunu daha detaylı anlattım, artık işin içinden çıkamıyorum ve çok zamanı alıyor işin üstadı olan arkadaşlardan biri yaparsa çok sevinirim (program yapan sahtekar firmalara gitmek istemiyorum ücret ile yaparım diyen üstadlarla da görüşebilirim.)

Ekli dosyalar

Konuyu tam açıklayamamıışsın.
Dosyana baktım istediğin çok basit bir olay
ama açıklama yetersiz olunca ne yi nereya taşıyacağımız belli olmuyor.

İsteğim sipariş tarihinin sayfa1 (2) de ki tarih bölümüne, Firma ismi (B sütunu) bölümünün C sütununda bulunan gönderilen yer kısmına, Model (C sütunu) bölümünün Q sutununda bulunan model kısmına vs. Bunların hepsi tek tek o sayfaya giden verilerde bir formül ile aktarılıyor zaten, orada aşşağıda fiş kısımlarını görmüşsünüzdür onlarada oradan aktarılıyor direk olacak nerdeyse herşeyim tamam sıkıntısız ama sipariş listesini tutamıyorum böyle olduğu zaman ayrı bir dosyada tutuyorum gelen siparişleri üretim listesinden tek tek seçsem girdiğim verileri mükemel olacak benim için. ekteki dosyada ürün kodu bölümü eklenmiş hali var. (bu arada dosyadaki macroda sizin hazırladığınız bir macro Mustafa bey)

Ekli dosyalar

Üzgünüm gerçekten ne istediğini anlayamıyorum.
Sen zaten verileri diğer sayfaya taşıyorsun.
Bir sorunun yok o bölümde anladığım kadarıyla.

Sıpariş listesi tutmak la (neyi - nereye - nasıl) kastını anlamadım.
Hangi sıparişleri hangi üretim listesinden seçmek istiyorsun.
Bunları anlarsam sonraki sorum şu olacak
Seçimleri form üzerindemi Sayfa üğzerindemi yapacaksın
Yada neye göre seçim yapacaksın.

Dosya üzerinde geniş bir şekilde açıklarsan anlamamız daha kolay olur.
Açıklama uzun oldu diye kısaltma
bırak uzun olsun açıklama larına göre bakılacak dosyana..

:) Tamam o kadar sıkıldım ki bunu hazırlamaya çalışırken biraz aceleciyim tek tek yazıyorum herşeyi ekleyeceğim.

Buyrun Mustafa Bey umarım anlatabilmişimdir. 1. Sayfada hiçbir zaman veri silmeyeceğim 2. sayfaya yerleştirilecek olan comboboxdan hangi kodu seçersem o bilgiler ilgili alanlara yerleşecek.

Ekli dosyalar

Hücrelerde ( #Yok ) bunu görmek istemiyorsan
Formülleri
=EĞER(EHATALIYSA(Hücredeki Formülümüz);"";Hücredeki Formülümüz)
Bu şekilde değiştir.

Kırmızı yazılı bölüm Bizim Hücremizdeki formülümüz.

Üstadım ALLAH razı olsun senden ne diyeyim mükemmel olmuş. 2 haftadır uğrasıyorum almadığım yardım kalmadı bu kadar kısa sürede çözdün helal olsun ALLAH ne muradın varsa versin resmen günümün yarısını yokeden işi çözdün :) gerekli olan yerleri ben düzenlerim tekrardan :)

Mustafa bey müşteri isimlerinde Fiş1 haricinde #YOK hatası alıyorum simdi farkettim bunu nasıl düzelteceğiz ?

İhsan bey sizin yaptığınız da çok kullanışlı fakat hatta daha kullanışlı fakat müşteri isimleri ni aktarmıyor ve diğer alanları değiştirmek için combo box eklediğimde exel kapanıyor.

Evet; yani listedeki her alan değişecek sadece 1. kısım değil resimde öyle anlatmıştım yanlış anladınız sanırım beni ve L3 bölümünde cok ufak harflerle yazılı müşteri isimleri var fişler oradan çekiyor isimleri.

Son düzenleme:
Evet; yani listedeki her alan değişecek sadece 1. kısım değil resimde öyle anlatmıştım yanlış anladınız sanırım beni ve L3 bölümünde cok ufak harflerle yazılı müşteri isimleri var fişler oradan çekiyor isimleri.

merhaba
eki inceler misiniz

Ekli dosyalar

İhsan bey çok teşekkür ederim her ikinizede özellikle size ama söyle ufacık bir sorunum var müşteri ismi ve tarih ekli değildi ekledim ama işin ilginç yanı müşteri isimlerini doğru alıyor fakat tarih bölümüne usta isimlerini yazıyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Kodların en son satırındaki I Harfini J ile değiştir..

Range("B3") = WorksheetFunction.Index(Sheets("Sayfa1").Range("J2:J65536"), WorksheetFunction.Match(ComboBox1, Sheets("Sayfa1").Range("K2:K65536"), 0), 1)

13 buton içinde değiştirmen lazım..

Beyler çok çok teşekkür ederim ALLAH ne muradınız varsa versin inşallah.

Geri