• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Check Box İle Seçili Verileri Aktarmak

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
Örnek dosyamda açıklama yapmaya çalıştım. CheckBox ile seçili olan verileri sayfa 2 ye aktarmak istiyorum. Teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

CheckBox olması şart mı ?

Çünkü CheckBox yerine A sütununa bir işaret girip, o işaretin olduğu satırları diğer sayfaya aktarmanız daha kolay olacaktır.

Tercihen CheckBox ancak sizin dediğiniz de olabilir Murat Hocam. İşaret derken herhangi bir sayı yada harf koyup veri süz işleminden mi bahsediyorsunuz acaba ?

Aktarmak istediğiniz satırın A sütununa, örneğin; X yazdığınızda o satırı hemen aktarabilir.
Ya da aktarmak istediğiniz tüm satırlara X yazdıktan sonra butonla ile A sütununda X yazan satırları aktarabilirsiniz...

Ya da illâ ki CheckBox ile olsun istiyorum derseniz ClassModule ile örnek verebilirim.

Murat Hocam "x" olayı daha iyi olur. Yani önce seçeceğim satırlara "X" koyup sonra buton ile aktarılması daha iyi olur.

Ben de CheckBox ile yapmak istersiniz diye ClassModule yazıyordum, vazgeçtim..

X ya da herhangi bir veri girmeniz bence de daha kolay olacaktır. ;)

Şu kodları kullanabilirsiniz;
Kod:
Option Compare Text
Sub X_leri_Aktar()
    Dim Rky As Integer
    For Rky = 2 To Range("B65536").End(3).Row
        If Cells(Rky, "A") = "X" Then
            Cells(Rky, "B").Resize(, 6).Copy Sayfa2.Range("A65536").End(3)(2, 1)
        End If
    Next Rky
    Rky = Empty
End Sub
Büyük X ya da küçük x girebilirsiniz.

Murat Hocam çok teşekkürler. Çok güzel oldu. Elinize sağlık. Müsait olduğunuzda CheckBox lu kodu ekleme imkanınız olursa çok sevinirim. Bu örnek daha kullanışlı oldu farkındayım. Ancak asıl dosyam iş yerinde ve yarın her ikisini de denemek isterim. Tekrar çok teşekkür ederim...

Murat Hocam çok teşekkürler. Çok güzel oldu. Elinize sağlık. Müsait olduğunuzda CheckBox lu kodu ekleme imkanınız olursa çok sevinirim. Bu örnek daha kullanışlı oldu farkındayım. Ancak asıl dosyam iş yerinde ve yarın her ikisini de denemek isterim. Tekrar çok teşekkür ederim...

Rica ederim Mustafa Bey,

ClassModule ile bir örnek ekliyorum.

Ekli dosyalar

Valla ne diyeyim. Her iki örnekte harika olmuş. Teşekkürler Hüseyin Hocam ve de teşekkürler Murat Hocam. Çok işime yarayacak..

Rica ederiz, hayırlı geceler.

Geri