• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

cepten excel 365 masa üstü excel baglantı kurulabilir mi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
cep telefonundan office 365 yüklü standart olan buradan iş yerinde devamlı açık olan excel dosyasına bağlantı veyahut senronize edebilir miyim. Normal şartlarda team viewer kulanarak baglanıyoruz buda sınırlı oldugu için uzun baglanmalarda sorun yaşatıyor. Şunu yapmak isterim cepte kullandıgım office excel dosyasını açtıgım zaman otomatik olarak iş yerindeki masa üstü dosyamdan bilgileri salt okunur olrak görmek mümkün müdür. Ne gibi bir yol izlemem lazım. İlgi ve alakasınız için teşekkür ederim şimdiden.

merhaba ,

bir de uzak baglanti icin alpemix deneyin . sanirim sure siniri yok . telefon icin uygulaması da var.

bu arada team viewer pro surumunu edinirseniz sure sıkıntınız olmaz ;) ...

ayrica bir yol daha geldi aklima.

yandex disk ya da google drive gibi bir yerde tutarsaniz excelinizi ofisten , cepten her yerden guncel olarak baglanirsiniz...

Ama şunu belirtmek isterim excel doyası tam bana ait degil. Sevkiyatcı arkadaşın masa üstünde sevkiyat.exe diye bir dosya mevcut. Bir kaç arkadaş dışarıda oluyoruz ve bu dosyayı bizimde görmemiz lazım yazma olmuyacak sadece okuma sevkiyat ilave edecegiz boşluk var mı yok mu diye bakıyoruz.Tabi normalde sevkiyatcıya soruyoruz boşlugun var mı diye oda iş almamak için bütün saatlerim dolu dedigi anda oluyor. Toparlamak gerekirse telefonlarımızda aynı dosyada bizde de mevcut olacak ve 5 dk bir sekronize veya köprü gibi bir baglantı olacak salt okunurda dosya güncellemesi olması lazım. Bu şekilde nasıl bir yol takip etmem lazım

Tamam anladım ikinci söylediğim yöntem size daha uygun o Zaman. Size ait olmayan bir pc ye sadece görüntüleme yapmak için uzaktan bakım dosya transfer vs kapsamlı bir programla bağlanmanız saçma olur . Dolayısıyla sevkiyatcı arkadaş masaüstü bilgisayarına Yandexndisk indirecek . (Aynı yerel klasör gibi masa üstünde bir kısa yol oluşuyor 45 gb kapasite ücretsiz ) Excel i bunun içine atacak size de salt okunur bağlantı verecek. Bukadar basit . O güncelleme yaptıkça internet e bağlı olduğu sürece anlık olarak değişiklikleri görürsünüz ,

benzer bir şekilde ben de kullanıyorum bu uygulamayı. Yalnız telefondan office , number ya da onun gibi uygulamaları yönetmek zor olduğu için ben daha efektif bir uygulama yapıyorum şöyle : Excel i günceleyince pdf çıktısını yandex DİSK’e atıyorum . Telefondan açmak , büyütmek , sayfalar arası gezmek çok kolay oluyor ve pdf olduğu için değiştirilemiyor . Mesela sevkiyatcı arkadaşınız alt yapıyı hazırlayınca o Excel in kopyasını pdf olarak DİSK’e kopyalayacak bir makro da kullanabilir , 5 dk da bir , Excel açılınca , Excel kapanınca, düğmeye tıklayınca vs gibi bir çok tercihle de yapılabilir. Siz manuel olarak bir deneyin işinizi görüyorsa böyle bir makro da buluruz forumdan .

ilgi ve alakn için teşekkür ederim

Geri