• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çek Tahsilatı Hk.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Merhaba,

Sormak istediğim konu, Netsis'ten çekilen çek dökümünde haftaiçi haftasonu , takas veya tahsil çeki gibi sorunları aşabileceğim formül yazmak hakkında, bildiğiniz gibi aynı banka çekleri o gün içinde ayrı banka çekleri bir sonraki iş gününde tahsil edilebiliyor ve maalesef netsiste bunu düzenleyecek bir bölüm yok (en azından benim bildiğim ) Bu konuda ekteki dosyayı inceleyip yol gösterebilirseniz çok sevinirim. (Makro bilmediğim için formül bazlı çözüm rica ediyorum.)

Teşekkürler

Ekli dosyalar

selamun aleykum,
yani tahsil tarihine ne yazmak istiyorsunuz. biraz daha açıklama yaparmısınız?

formülünüzü ekledim. yalnız bankalar aynı ise isimleri birebir aynı yazmanız lazım.işbank-işbankası şeklinde olmaz.iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Tahsil Tarihinden kastımız şu şekilde;
Eğer Verilen ile Çekin Bankası aynı ise ve işgününe denk geliyor ise Ödeme tarihi direk olarak tahsil tarihi olur, eğer tatil günüyse bir sonraki iş günü tahsil günüdür.
Eğer Verilen ile Çekin Bankası farklı ise Tahsil tarihi Ödeme tarihinden sonraki ilk iş günü olur. Eğer bankalar farklı ve ödeme tarihi tatil günü ise (Örnek: Çek cumartesi vadeli ve bankalar farklı ise tahsil günü Salı'dır çünkü çek pazartesi günü Takas'a girer Salı günü hesabımıza geçer.)

Y.selim bey cevabınız için teşekkürler fakat şöyle bir yanlış olmuş, Ödeme tarihi 13 Şubat olan ve bankaları farklı olan çekin ödemesi 14'ü şeklinde yazılmış , halbuki 14 ü Cumartesi günü olduğundan çekin tahsilatı 16 Şubat pazartesi olması gerekiyordu.

selamun aleykum,
aşağıdaki formülü E2 ye girip aşağı doğru çoğaltırmısınız?
Kod:
=EĞER(B2=C2;EĞER((İŞGÜNÜ.ULUSL(D2;1))>D2;(İŞGÜNÜ.ULUSL(D2;1));D2);(İŞGÜNÜ.ULUSL(D2;1)))

Teşekkürler fakat yine olmadı

Çekin Bankası Verilen Ödeme Tarihi Tahsil Tarihi Tutar
HALKBANK HALKBANK 12.02.2015 13.02.2015 36.000,00 TL
(12 Şubat olmalıydı, Çünkü bankalar aynı)

TEB ZİRAAT 14.02.2015 16.02.2015 17.550,00 TL
(17 Şubat olmalıydı 14 Şubat cumartesi ve bankalar farklı Çek pazartesi günü takasa girer Salı günü tahsil olur.)

bir de şöyle denermisiniz?
Kod:
=EĞER(B2=C2;(EĞER(YADA((HAFTANINGÜNÜ(D2;2))=6;(HAFTANINGÜNÜ(D2;2))=7);(İŞGÜNÜ.ULUSL(D2;1)+1);D2));(EĞER(YADA((HAFTANINGÜNÜ(D2;2))=6;(HAFTANINGÜNÜ(D2;2))=7);(İŞGÜNÜ.ULUSL(D2;1)+1);D2)))

Çok teşekkür ama yine olmadı maalesef.

Haftaiçi aynı bankalar, AYNI GÜN
Haftaiçi ayrı bankalar, takip eden işgünü

Haftasonu aynı bankalar takip eden işgünü
Haftasonu ayrı bankalar takip eden işgünü + 1

ilk önce şunu deneyin,
Kod:
=EĞER(B3=C3;(EĞER(YADA((HAFTANINGÜNÜ(D3;2))=6;(HAFTANINGÜNÜ(D3;2))=7);(İŞGÜNÜ.ULUSL(D3;1));D3));(EĞER(YADA((HAFTANINGÜNÜ(D3;2))=6;(HAFTANINGÜNÜ(D3;2))=7);(İŞGÜNÜ.ULUSL(D3;1)+1);D3)))

sonra
Kod:
=EĞER(B3=C3;(EĞER(YADA((HAFTANINGÜNÜ(D3;2))=6;(HAFTANINGÜNÜ(D3;2))=7);(İŞGÜNÜ.ULUSL(D3;1));D3));(EĞER(YADA((HAFTANINGÜNÜ(D3;2))=6;(HAFTANINGÜNÜ(D3;2))=7);(İŞGÜNÜ.ULUSL(D3;1)+1);D3)))

2sin de de

15.02.2015 AKBANK AKBANK 15.02.2015 17.02.2015 160.000,00 TL

Bir tek bu yanlış olmuş 15 Şubat Pazar günü aynı banka çeki 16 Şubatta tahsil olması gerekirdi.

Bir de E8 de nedense tarih olarak 02.01.1900 yazıyor.

bende doğru gösteriyor.
16 şubat tahsil tarihi. çoğaltırken hata yapmış olabilrsiniz.
39o9y5.png

Kopyala yapıştırda yapsam , köşesinden aşağıda çeksem farklı çıkıyor bende nerede hata yapıyor olabilirim ?

Bu arada E2 de yanlış :) farklı banka olmasına rağmen aynıgün tahsil edilecek gibi yazıyor.

Komik olucak belki ama 7 satırlık bir formülle çözdüm ben işi :) Tablo biraz değişti ama sonradan konuya giren arkadaşlar olursa kullanır belki diye ekliyorum.

Ekli dosyalar

Geri