• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çarpım işleminde boş hücreyi sıfır alıyor

Excel Vers. ve Dili
2013
merhaba arkadaşlar

a*b*c*d=e

"a" sabit değere sahip ama bazen "b" ile bazen"c" ile bazende "d" ile çarpımı yapılacak ancak =a+b+c+d yaptığım zaman sonuç "0" çıkıyor aradaki boş hücreyi sıfır olarak algılıyor. nasıl başa çıkabilirim.
Şimdiden teşekkür ederim. İyiki iyi insanlar var

Merhaba,

Bu şekilde deneyin.

Kod:
=ÇARPIM(A1:D1)

.

.

Sorunuz anlaşılmıyor. Veya ben anlayamadım. Bir örnek dosya eklerseniz iyi olur düşüncesindeyim.

.

.

Sorunuz anlaşılmıyor. Veya ben anlayamadım. Bir örnek dosya eklerseniz iyi olur düşüncesindeyim.

.

İdris Bey, sanırım aşağıdaki alıntıda belirttiğim (+) işaretleri aslında (*) olacaktı ama, soruyu soran arkadaş yanlış yazdı. Soruyu okuyunca ben de anlamamıştım, ama neyse ki Ömer Bey bizden daha iyiymiş .... :biggrin:

merhaba arkadaşlar

a*b*c*d=e

"a" sabit değere sahip ama bazen "b" ile bazen"c" ile bazende "d" ile çarpımı yapılacak ancak =a+b+c+d yaptığım zaman sonuç "0" çıkıyor aradaki boş hücreyi sıfır olarak algılıyor. nasıl başa çıkabilirim.
Şimdiden teşekkür ederim. İyiki iyi insanlar var

.

İdris Bey, sanırım aşağıdaki alıntıda belirttiğim (+) işaretleri aslında (*) olacaktı ama, soruyu soran arkadaş yanlış yazdı. Soruyu okuyunca ben de anlamamıştım, ama neyse ki Ömer Bey bizden daha iyiymiş .
...

.:):hey:

.

İdris Bey, sanırım aşağıdaki alıntıda belirttiğim (+) işaretleri aslında (*) olacaktı ama, soruyu soran arkadaş yanlış yazdı. Soruyu okuyunca ben de anlamamıştım, ama neyse ki Ömer Bey bizden daha iyiymiş .... :biggrin:

.

....
:biggrin: :biggrin:

.

Geri