• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Cari Hesap Tablosu

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2007 Türkçe
Merhaba arkadaşlar kendi çapımda ufak bi cari tablosu hazırlamaya çalışıyorum ve bir konuda yardımınızı bekliyorum. Linkteki dosyada Alacak ve Borç sütunları bulunuyor ve bunlara veri girdikçe toplamını (alacak-borç) alıp Bakiye sütununa aktarmak istiyorum çıkan sonuca göre eğer alacaklıysam tutarın yanına (A) borçluysam (B) yazacak.

https://drive.google.com/file/d/0B7GQpAkGfUtwSDdxeUszQjVmV0k/edit?usp=sharing

Son düzenleme:
G2 hücresine:
Kod:
=EĞER(TOPLA($F$2:F2)-TOPLA($E$2:E2)=0;0;EĞER(TOPLA($F$2:F2)-TOPLA($E$2:E2)>0;TOPLA($F$2:F2)-TOPLA($E$2:E2)&" (B)";(TOPLA($F$2:F2)-TOPLA($E$2:E2))*-1&" (A)"))

Formülünü uygulayın, kopyalayıp aşağıya doğru yapıştırın.

Son düzenleme:
Öncelikle ilgin için teşekkürler. Formülü denedim fakat Alacak kısmına veri girildiğinde geçersiz ad hatası veriyor. Aslında ben sorumu yanlış ifade ettim. Şimdi denediğim basit bir formülle
G2 hücresine =TOPLA(E2+F2)
G3 hücresine =TOPLA(G2+F3-E3) yaptığımda Alacak ve Borç kısmına hangi veriyi girersem gireyim Bakiye kısmına işlem olarak doğru sonucu veriyor ama burada sıkıntım şu formülü aşağı doğru uyguladığımda doğal olarak bakiye kısmındaki en son veriyi bütün sütuna yazıyor oysa benim yapmak istediğim Alacak Ve Borç kısımlarına veri girdikçe Bakiye kısmının dolması bir diğeri ise çıkan sonuç eksiyse örneğin -5000 yerine 5000(A) artıysa 5000(B) olarak geçsin istiyorum mümkünmü bilmiyorum ama umarım bu sefer doğru ifade edebilmişimdir :)

Teşekkürler oldu.

Geri