• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çalıştığım işyeri 08:30 giriş - 17:00 çıkış - 8,5 saat

Excel Vers. ve Dili
2007 - türkçe
çalıştığım işyeri 08:30 giriş - 17:00 çıkış - 8,5 saat ( 1 saat istirahat içinde ) -- 17:00 dan sonraki çalışmalardaki mesai hesabını formülle yapmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,

Yeni konu açmanıza gerek yoktu , başlığı değiştirmeniz yeterliydi.

erolvit473 tarafından gönderildi
çalıştığım işyeri 08:30 giriş - 17:00 çıkış - 8,5 saat ( 1 saat istirahat içinde ) -- 17:00 dan sonraki çalışmalardaki mesai hesabını formülle yapmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Hüseyin
Ayrıca yardımcı olalım da;
Sorunuz nedir?

Sorduğunuz soruyu örnek bir dosya ile desteklerseniz ve formüllü olması gereken yerleri el ile doldurduğunuzda yardımcı olmalarını talep ettiğinizde çözüm daha rahat ve hızlı olacaktır. Ne neye göre nasıl hesaplanacak?

mesela personel kartını sabah 9 da bastı ( normal giriş 8:30 ) akşam 19:00 da çıkışı bastı bu durumda neolur böyle bir örnek verebilirim. ??

Çalışan Sabah 10:00 da işe geldi akşam 17:30 da işten ayrıldı.

Sonuç ne olmalı?

Bir başka soru :

çalışan 08:30 da geldi akşam 18:00 da çıktı

burada beklediğiniz değer ne olmalı, neyi istiyorsunuz?

Düşününce soruyu yanıtlayacak arkadaş için soralar çoğalıyor.

Eğer amacınız sadece fazla mesaiyi bulmak mıdır yoksa mesai + fazla mesai mi?

amacım bu durumdaki fazla mesaimidir.yoksa normal günlük mesaisinimi çalışmıştır.fazla mesai ne kadar olur

amacım bu durumdaki fazla mesaimidir.yoksa normal günlük mesaisinimi çalışmıştır.fazla mesai ne kadar olur

Hocam bence bu sorduğunuz soru sizin iş yerinizde ki kurallarla alakalı, kurallar neyi söylüyor?

Siz bize onları söyleyin biz de yardımcı olalım. O kurallara göre formül hazırlayalım.

Arayış içinde olduğumdan kusura bakmayın meşgul ediyorum.bizdeki aylık çalışma saati 7,5 x 30 = 225 saat --------- 8,5 saat - 1 saat istirahat = 7,5 saat çalışma

Arayış içinde olduğumdan kusura bakmayın meşgul ediyorum.bizdeki aylık çalışma saati 7,5 x 30 = 225 saat --------- 8,5 saat - 1 saat istirahat = 7,5 saat çalışma

Sayın ARkadaşım Aşğıdaki soruları cevaplarsan sana yardıncı olabilirim.

Personellerin Aylık Çalışma Çizelgesinimi istiyorsun.
Fazla Mesailerine Ek ücretmi hesaplayacaksın eğer hesaplayacaksan bu yüzde 50mi yüzde 100 mü
Az çalışanlardan para kesilecekmi
(Bu iş yeri nası bir yerki ayda 225 saat çalışıyo kanuna göre en fazla 180 saat
Hafta sonlarıdamı çalışıyorlar)
Bersonellerin kart basma raporunu excele atabiliyormusun yoksa manuelmi giriş yapacaksın excele atabiliyorsan o dosyayı yolla

Maaş hesaplamalarında giriş saatini yazıp çıkış saatini yazıp kaç saat fazla mesai yaptığını öğrenmek , haftaiçi % 50 - haftasonu %100 , haftasonu cumartesileri çalışma var evet,devamsızlıkta kesinti yapılıyor tabiki,personel kartlarını elden okuyoruz. Manuel yani

eğer ki personel 08:30 da başlaması gereken işe saat 10:00 da geldiyse
bu izinsiz işe gelmeme sayılır ücretden düşer fakat bunun için uyarı verin ve imzalatın
saat 17:00 den sonra ki çalışma fazla mesai dir.
katsayısı maaş*1,5 dur (hafta içi ve cumartesi için geçerlidir)
pazar maaş *1 dir ( dini bayramlar resmi tatiller için)
bu bilgilere göre birşeyler şekillendi mi ?

Geri