• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çalışma Süresi Sorunu Cmt Yarım Gün Pazar Tatil Nasıl Yapılır

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba Arkadaşlar

1231.jpg

Yukarıda görüntüsünü gördüğümüz çalışmada tam olarak şöyle birşey yapmaya çalışıyorum.

Amaç : İşletmede çalışan personelin çalışma günlerinde mazeret ile izin alıp gitmesi sonucu gelene kadar geçen süreyi çalışma saati cinsinden çıkarmak.

İşletmenin çalışma saatleri şunlar
Pazartesi - Cuma : 08:00 // 18:30
Cumartesi : 08:00 // 12:30
Pazar : Tatil

Ayrıca bazı resmi tatillerde bu işletme çalışmıyor bu çalışmadığı sürede herhangi bir mazeret izni yazılmaması gerekiyor.

Her ay için ayrı bir çalışma sayfası oluşturmayı düşünüyorum. Yani Haziran ayı için Temmuz ayı için ayrı ayrı çalışma dosyaları. Ve o aya ait işletmenin faaliyet göstermeyeceği bazı resmi tatilleride yazarsam daha iyi olur gibi geliyor.

Biraz tefaruatlı gibi olabilir ama bu konuda bana yardımcı olacak kişi beni baya bir yükten kaldıracak.
Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,
İzin denince yanlış anlaşılmasın benim yapmaya çalıştığım tamamiyle farklı şeyler.

Çalışma saatleri içerisinde bir mazaretle izin alıp çıkan personelin saat bazında çalışmadığı süreyi hesaplamak.

Selam

Böyle Bir şey mi?

Kod:
=METNEÇEVİR(H3+I3;"gg.aa.yyyy ss:dd")-METNEÇEVİR(E3+F3;"gg.aa.yyyy ss:dd")

Ekli dosyalar

Merhaba,
Öncelikle teşekkür ederim. Göndermiş olduğunuz çalışmada aradaki zamanı hesaplamada problem yok ama siz tam gün olarak hesaplamışsınız. Yani sonuç olarak bize aradaki günü 24 saat üzerinden hesaplayarak veriyor.

Ama bana tam olarak şu lazım;
Personel mesai saatleri içerisinde bi şekilde izin alıp gittiyse gidiş tarih ve zamanı izinden geliş tarih ve zamanını girdiğimizde normal çalışma saatinde kaç saat çalışmadıysa onu bize vermesi gerekiyor.

Teşekkür ederim yaptığınız son çalışma gayet güzel olmuş her şekilde çalışır vaziyette.

Ben bu çalışmayı her ay için ayrı dosya olarak yapıcam. Bu yüzden yaptığınız bu çalışmada ayrı bir sayfasına o aya ait çalışılmayan günleri yazarak aynı pazar gününe denk gelmiş gibi personelin izin saati 0 olarak düzenlenebilir mi ?

Tekrar teşekkür ederim.

Allah razı olsun çok güzel çalışıyor. İhtiyacı olanlar kesinlikle çeksin güzel örnek hazırladı "mesudiye_052"

Selamlar;
bu bir kaç düzenleme yapılmış hali

Ekli dosyalar

• y2.xlsx
    y2.xlsx
    12.6 KB · Görüntüleme: 24
Geri