• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çalışma Süresi Hesaplama

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
excel 2007 türkçe
excel 2010 türkçe
excel 2007 ingilizce
Tarih İş Başı Saati İş Sonu Saati Çalışılan Süre
01.12.13 19:00:00 01:00:00
02.12.13 12:00:00 22:15:00
03.12.13 17:00:00 01:30:00
04.12.13 18:15:00 02:45:00
05.12.13 10:00:00 20:15:00
06.12.13 09:00:00 19:15:00

Arkadaşlar merhaba. Bu şekilde bir tablom var. Bu tabloda gün içerisindeki çalışılan süreyi hesaplamaya çalışıyorum. iş sonu saati-işbaşı saati şeklinde yaparsam gece 12 den sonraki çalışılan gün içerisine eklenmez doğal olarak. aynı gün içerisinde çalışılan süreyi bu tabloda çalışılan sürede nasıl gösterebilirim? Eğer fornülünü kullandım ama sonuçta Yanlış gösteriyor. Yardımcı olabilir misiniz?

A,B, C sütunlarında verilerinizin olduğunu varsayarsak;
D sütununda kullanacağınız formülü:
İngilizce Excel için
Kod:
=IF(C1-B1<0;(1+C1-B1);C1-B1)

Türkçe Excel için
Kod:
=EĞER(C1-B1<0;(1+C1-B1);C1-B1)

şeklinde kullanabilirsiniz.
B,C ve D sütununda biçimlendirmenizi
ss:dd:nn şeklinde yapınız.

Son düzenleme:
Ben şu şekilde hesağladım 15DK eksik çıktı.

=EĞER(A7<C6+VE(A8<C7);A7-(B7-C6);EĞER(A7<C6+VE(A8>C7);C7-(B7-C6);EĞER(A7>C6+VE(A8<C7);A8-B7;C7-B7)))

Tablo bu şekildedir. Vermiş olduğunuz formulü eklediğimizde de doğru sonuç vermemektedir.

Ekli dosyalar

İŞBAŞI ve İŞSONU sütunlarındaki verilerinizde saat yanı sıra tarih de var.
- Bu sütunlardaki verilerde sadece saat bilgisinin olmasını sağlayınız.
- Ardından bu iki sütun ile GÜN İÇERİSİNDE ÇALIŞILAN SÜRE (formül uygulayacağınız) sütunlarının biçimini saat olarak "ss:dd:nn" olarak ayarlayıp, aşağıdaki formülü uygulayabilirsiniz.

=EĞER(B2>C2;"24:00:00"-B2;C2-B2)

Sanırım istediğiniz böyle bir şey.

Ya da başlangıç ve bitiş saatlerinin bulunduğu hücrelerde tarihi de veri olarak girecekseniz aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.

=EĞER(GÜN(C4)>GÜN(B4);"24:00:00"-METNEÇEVİR((SAAT(B4)&":"&DAKİKA(B4)&":"&SANİYE(B4));"ss:dd:nn");C4-B4)

Son düzenleme:
İŞBAŞI ve İŞSONU sütunlarındaki verilerinizde saat yanı sıra tarih de var.
- Bu sütunlardaki verilerde sadece saat bilgisinin olmasını sağlayınız.
- Ardından bu iki sütun ile GÜN İÇERİSİNDE ÇALIŞILAN SÜRE (formül uygulayacağınız) sütunlarının biçimini saat olarak "ss:dd:nn" olarak ayarlayıp, aşağıdaki formülü uygulayabilirsiniz.

=EĞER(B2>C2;"24:00:00"-B2;C2-B2)

Sanırım istediğiniz böyle bir şey.

Ya da başlangıç ve bitiş saatlerinin bulunduğu hücrelerde tarihi de veri olarak girecekseniz aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.

=EĞER(GÜN(C4)>GÜN(B4);"24:00:00"-METNEÇEVİR((SAAT(B4)&":"&DAKİKA(B4)&":"&SANİYE(B4));"ss:dd:nn");C4-B4)

vermiş olduğunuz ikinci formul istediğim şekilde yanlız eksiklik var. şöyleki;
1. gün çalışma süresi 19:00 ve 01:00 sonraki gün 12:00 22:15. bu durumda gece 12 den sonra 1 saat çalışmış oldu. 2. günde de toplam 10 saat 15dk çalıştı. dünden gelen 1 saati eklenmedi. bunu ekleyebilirsek formul tam olacak

Güne göre hesaplanmış formül ile dosyanız ektedir.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bu formüle benimde ihtiyacım var ama indiremiyorum. Msj olarak benimle de paylaşabilir misiniz?

Merhaba,

Bu formüle benimde ihtiyacım var ama indiremiyorum. Msj olarak benimle de paylaşabilir misiniz?
Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Sorulara, örnek belgelere göre cevap verilmektedir.
Veri alanının konumları, veri türleri vs. formülde değişiklik yapılmasını gerektirir.

Bu nedenle sorularınızı;
-- gerçek belgenizle aynı yapıda,
-- oluşması muhtemel uç durumlar/seçenekler varsa, bu durumların ve olması gereken sonuçların görülmesini sağlayacak,
gerçek verileri temsil edebilecek nitelikte ve anlamlı veriler içerecek şekilde,
-- olması gereken sonuçların, olması gereken konumlarına haricen hesaplama yapılarak elle yazıldığı,
-- haricen yapılan hesaplamanın nasıl yapıldığının, sayfada uygun alanlara veya metin kutularına net şekilde açıklandığı,
örnek belge üzerinden sormanız halinde kısa sürede sonuca ulaşağınızı düşünüyorum.

Örnek belge yükleme yöntemine ilişkin kısa açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.
.

Geri