• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çalışma sayfasını hızlandırmak

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
değerli hocalarım, arkadaşlarım

çalışma sayfam sayenizde yavaş yavaş tamamlanıyor, ancak çok yani aşırı yavaş ilerliyor... stoktaki top numarası olan mallardan giriş tek giriş yaptığımda yaklaşık 1 dk kadar bekliyorum. ilk sorun bu. 2 sorun ise.
stoktaki tipten herhangi, birini seçtiğimde.. gelenden tipten aynı tipi seçtiğimde, seçilen tip üzerinden işlem görmesini sağlayabilirmiyiz. belkide bu nedenle hızlanabilir. şu an stokta 14000 küsür top mal var, ilerleyen zamanlarda bu yükselecektir. bu işlemden sonra bu çalışma için bide ana sayfa gerekmektedir. bu işlemler bu formu daha kasacaktır.

sayfadaki formül yaklaşık 20000 hücreye tekammül ediyor, dosya yaklaşık 10mb olduğundan, siteye yüklenmesi içinformülü 750 indirdim... bu soruna nasıl bir çözüm üretebiliriz

Ekli dosyalar

• new2.xls
    new2.xls
    438.5 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
yada bu dosya ya makro eklenirmi. yada böyle işimi görecek bir proğram.. ilginenen arkadaşlar yorumlarını eklesin lutfen

Merhaba,

20000 satırlık formül dosyanızı her durumda kasacaktır. Sizin artık makrolu çözümlere geçme zamanınız gelmiş.

Ulaşmak istediğiniz sonucu dosyanız içinde örneklerle detaylı açıklarsanız destek almanız kolaylaşır.

makro

tşk ederim korhan bey, ilginiz için.. iyi bayramlar.

çalışma sayfam şu an için tam anlamıyla bitmiş değil şu an yaklaşık 10mb kadar... gerçekten vahim durum söz konusu..
bu çalışma sayfasına ait bir ana sayfam olsun istiyorum.. bu ana sayfada
bana gelen şu tipten kaçtane topu var ve hangi lokasyonda ve kaç adet gelmiş, kısa bilgileri ana sayfada gömem lazım.
dosyada stoktan herhangi bir tipi seçtiğimde, gelenden de aynı tip seçtiğime o tipe ait top numaraları geliyor. buna göre kontrol sütünunda da stoğu değil seçilen tipe ait kontollerin yapılması gerekmektedir. yine aynı şekilde atıyorum 10 adet gelen var gelen tipe hangi numara yazılırsa yazılsın. yan sütünlarda karşılığında 1 yukarıda toplamını öğrenmem gerekmektedir ki buna göre anında rapor ve bilgi vermem lazım.

değerli hocalarım, arkadaşlarım buna nasıl bir makro hazırlayabiliriz ya da excelde nasıl yüretebiliriz şu anki çalışma sayfamın en büyük sorunu yavaş ilerlemesidir. ilgilenen herkese tşkleri borç bilirim...

Merhaba,

Siz ana sayfanızı tasarlayın. Ve örnek dosyanızda formüllü hesaplamaları silin. Ayrıca 100 satır veri bırakıp süzdükten sonra hangi sütunda nasıl değerler görmek istediğinizi elle tablonuza yazın ve foruma ekleyin. Dosyanız üzerinden çözüme gidelim.

merhaba hocam

istemiş olduğunuz sayfayı hazırladım, hangi tip üzerinden işlem yapılacaksa, stoktan ve gelenden aynı tipi seçtiğimde diğer tipler deaktif olmalı ki tipe ait gelen, gelmeyen, gönderilen vs durum bilgileri nedir, ne değildir net bi şekilde görmemiz gerekmektedir.

dosya ek dosyada ki çalışmalarım isimli dosyadır.

ilgi ve alakanız için tşk ederim.

Ekli dosyalar

değerli hocalarım, arkadaşlarım birisi bu konuya el atsın, kaç gündür pc başında ayrılamıyorum. kimseyle bayramlaşma selamlaşmam bile olmadı. bi an önce bu konuyu halletmem lazım. iş yerinde hemen, hemen hergün eksik numune hakkında tartışmalar oluyor. sabahın 6 dan gecenin 2 kadar bununla araştırma yapıyorum. Gerek Makro, Gerek yazılım proğramalarla ilgili. :( bir şekilde çözülmesinden yanayım

ilgisi emeği geçen herkese tşk ederim :(

Merhaba,

Özelden gönderdiğiniz dosyanızı inceledim. Çok kayıtlı excel tablolarında formül kullanmak pek sağlıklı değildir. Genellikle dosyalarda yavaşlamaya sebep olmaktadır. Bende bu doğrultuda dosyanızda makro kullanmayı uygun gördüm.

Ekteki örnek dosyada sayfalarınızı ayırarak işlemleri farklı sayfalarda yapmanızı amaçladım. Bu şekilde raporlama sorgularını daha iyi kontrol edebiliriz. İlerde farklı raporlamalar lazım olduğunda kolaylıkla veriler derlenebilir.

Umarım işinize yarar.

Ekli dosyalar

Merhaba, Değerli Hocam,

Çok doğru bi karar vermiş olup, mükemmel hızda olup verilerimi tam anlamıyla sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağladığınız. şirkette çalıştığımız iş arkadaşlarımızla bile inanmazssınız aralıklı zamanlarda 3 gün uğraşıldı ama şu an sizin yaptığınızın tek hecesine eşit değil. artık işle alakalı yukses sesle konuşma olmicak :) şu an çok mutluyum.

bu emeğin karşılığında ne kadar teşekkur, etsam azdır.

elinize, bilginize sağlık hocam
çok sağolun.
mutlu akşmlar

Geri