• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çalışma Sayfasında Nasıl gösteririm?

Siteyi aradım ama bulamadım arkadaşlar..Çalışma sayfasında webteki bir html sayfası görüntülemek mümkünmü? yani örneğin www.google.com u çalışma sayfasında görüntüleyip arama yapabilirmiyiz... teşekkürler..

Sayfa üzerine yerleştireceğiniz bir webbrowser ile yapılabilir. Ekli dosyayı inceleyin.

Sayın Leventm Bey
bu işlemi nasıl yaptığınızı anlatabilirmisiniz

bu işlemi nasıl yaptığınızı anlatabilirmisiniz

Anlatmaya gayret edeyim,

Öncelikle denetim araç çubuğundan diğer denetimleri tıklayın. (çekiş resimli ikon) açılan pencereden Microsoft web tarayıcısını seçin. Bu durumda sayfaya nesne yerleşecektir. Daha sonra yine denetim araç çubuğundaki üçgen cetvel sembolüne tıklayarak tasarım modundan çıkın. Tarayıcıya web adresini tanımlayan koduda sayfanın kod sayfasında görebilirsiniz.

güzel tamam fakat sekmeler arasında dolaşmaya kalkınca hata verip kapanıyor excel hata raporu göndermeye kalkıyor :(

Kodları aşağıdakiler ile değiştirerek deneyin.

Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
WebBrowser1.Navigate2 "[URL="http://www.google.com"]www.google.com[/URL]"
End Sub

Private Sub Worksheet_Deactivate()
WebBrowser1.Navigate2 "about:blank"
End Sub

çok saol baba..bir sorum daha olacak hazır yakalamışım.. kaydırma çubuklarını dondurabilirmiyiz veya kaldırabilirmiyiz..sayfada rollerla kaydırınca excel sayfasıda kayıyor çünkü.
tekrar saol

Webbrowserin altındaki ilk satırı seçin ve pencere-bölmeleri donduru tıklayın.

Levent Beyin yukarıda vermiş olduğu koda ufak bir ekleme ile, kodu herhangi bir hücreye bağlanarak, Veri > Doğrulama > İzin Verilen > Liste, ile birden fazla web sitelerine kısa zamanda geçiş yapmak mümkündür.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Sheets("sayfa1").WebBrowser1.Navigate2 [a1].Value
End Sub

Geri