• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Calısma sayfaları listeleme ve veri alma (Yardım isteği)

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2016 TR
Sayın hocalarım selamlar,
Excel dosyamın "KANKA TEKVANDO-2 ÖDEME ŞABLONU" isimli çalışma sayfasında B4 satırı itibariyle diğer çalışma sayfalarını listelemek istiyorum.
Ve bu listede B4 itibariyle başlayan satırları tıklayınca kendisine ait sayfaya gitmek istiyorum.
Ayrıca listelenen her isim karşısında yeralan c sutununa kendisine ait olan çalışma sayfasının G4 hücresindeki değişken değeri, D sutununa kendisine ait olan çalışma sayfasının G5 hücresindeki değişken değeri, E sutununa kendisine ait olan çalışma sayfasının C7 hücresindeki değişken değeri,görmek istiyorum.

Zamanla çalışma sayfalarının isimleri değişecek, yenileri eklenecek ve silinenler de olabilir.

Ben excel formüllerinde sıfıra yakın, makrolarda ise tamamen sıfır bilgiye sahibim. Bu istediğim şey mümkün müdür? Yardımcı olabilir misiniz?

Dosyamın linki: https://cloud.mail.ru/public/20d49ddf5817/Kanka (2) Öğrenci Hesap deneme.xls

Dosyayı açılan sayfada скачать yazan yere basarak indirebilirsiniz.

Teşekkürler

Linkteki dosyanızı inceleyiniz.
İ N D İ R

"KANKA TEKVANDO-2 ÖDEME ŞABLONU" isimli çalışma sayfasının, sayfa koduna uygulanan makro ile öğrenciler adına açılan çalışma sayfaları B4 hücresinden itibaren Listelenmiş ve köprü oluşturulmuştur.
C, D ve E sütunlarına istenilen veriler, formülle alınmıştır.

Not: Sayfa isimleri (170) (171)... gibi yazıldığı için sayfada formüller doğru sonuç vermeyecektir.Bunun yerine gerçek isimler yazıldığında , formül sonuçları da düzelecektir.

B4:B503 aralığını metin yapıp makroyu da aşağıdaki şekilde değiştirirsen tamam gibi duruyor

Private Sub Worksheet_Activate()
Application.ScreenUpdating = False
Sheets(1).Select
Range("b4:b503").ClearContents
For i = 2 To Sheets.Count

Sheets(1).Cells(i + 2, 2).Value = Sheets(i).Name
Next i

For i = 2 To Sheets.Count
Cells(i + 2, 2).Select
ActiveSheet.Hyperlinks.Add Anchor:=Selection, Address:="", SubAddress:="'" & Sheets(i).Name & "'!A1"
Selection.Font.Underline = xlUnderlineStyleNone
With Selection.Font
.ColorIndex = xlAutomatic
.TintAndShade = 0
End With
Selection.Font.Bold = True
Next i
Range("A1").Select
Application.ScreenUpdating = True

End Sub

Cok tesekkur ediyorum. Müsait olur olmaz deneyecegim.

Şimdi dosyayı açtım. Tam istediğim gibi olmuş. Tekrar da teşekkürler. Süpersiniz.

excelde bir sayfadaki veri listesindeki bilgilerin içinde örnek ahmet ile başayanları almak istiyorum

Geri