• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çalışma sayfaları arasında bağlantı

Excel Vers. ve Dili
2010 TÜRKÇE
arkadaşlar iki adet çalışma kitabım var. bu sayfalar arasında bağlantı kurmak istiyorum. şu şekilde bir bağlantı istiyorum; şimdi A isimli çalışma kitabında bulunan pantolon mavi pantolon sarı ve diğer ürünlerin stok adetleri ve stok koli adetleri var ben stok adetlerini yazıyorum koliyi otomatik kendi hesaplıyor. benim istediğimde burada yazan stok koli adetlerinin otomatik olarak B sayfasındaki stok koli adetleri hücrelerine getirtmek. yalnız farkedeceğiniz gibi A sayfasında ürünlerin renk olarak çeşitleri var fakat B sayfasında ürünler çeşit olarak değil tek başlık altında toplanıyor. örneğin A sayfasındaki pantolon mavi kırmızı sarı yeşil çeşitlerinin karşısındaki stok koli adetlerinin toplamının B sayfasındaki pantolon hücresinin karşısındaki stok koli adetine gelmesini istiyorum. fakat bu sayfalar bu şekilde bir tane değil birsürü olacak yani yapılacak formülün başka sayfalara kopyalanabilirliğide önemli. yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

https://www.wetransfer.com/download...21501cf4e0f01ca76e73188d20150427110017/34141f

Merhaba,

A ve B'deki ürün tanımlarınız aynı olmuş, tekrar kontrol edebilir misiniz? Örnek dosyanızda istediğiniz sonucu gösterebilir misiniz?

Masaüstüne deneme isimli bir klasör ekleyin ve excel dosyalarınızı içine kopyalayın.

Aşağıdaki kodu B çalışma kitabında modüle yapıştırın.

B dosyası her açıldığında güncellenecektir. Manule olarak kendiniz yapmak isterseniz B çalışma kitabında bir komut butonu ekleyin ve makroyu ona atayın.

Dosyanızın tam yapısını bilmediğim için örnek bir çalışma oldu. Formülle de yapılırdı ama A ve B'nin aynı anda açık olması gerekir.

Formülle yapmak isterseniz,

B dosyasında E7 hücresine,

Kod:
=ETOPLA([A.xlsx]İSTANBUL!$B$5:$B$17;"*"&B10&"*";[A.xlsx]İSTANBUL!$F$5:$F$17)

Kod:
Sub auto_open()
Set con = VBA.CreateObject("adodb.Connection")
Set rs = VBA.CreateObject("adodb.Recordset")
a = Environ("username")
'"C:\Users\" & a & "\Desktop\deneme\A.xlsx"

'MsgBox con.State

For i = 1 To 4
con.Open "provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source=" & _
 "C:\Users\" & a & "\Desktop\deneme\A.xlsx" & ";extended properties=""Excel 12.0;hdr=no"""

deg = Cells(i + 6, "b")
sorgu = "select sum(f5) from [İSTANBUL$B5:F17] where f1 like '%" & deg & "%'"
rs.Open sorgu, con, 1, 1

Cells(i + 6, "e").CopyFromRecordset rs
rs.Close
con.Close
Next
End Sub

Masaüstüne deneme isimli bir klasör ekleyin ve excel dosyalarınızı içine kopyalayın.

B dosyası her açıldığında güncellenecektir. Manule olarak kendiniz yapmak isterseniz B çalışma kitabında bir komut butonu ekleyin ve makroyu ona atayın.

Dosyanızın tam yapısını bilmediğim için örnek bir çalışma oldu. Formülle de yapılırdı ama A ve B'nin aynı anda açık olması gerekir.

Kod:

Kod:
Sub auto_open()
a = Environ("username")

'MsgBox con.State

For i = 1 To 4
 "C:\Users\" & a & "\Desktop\deneme\A.xlsx" & ";extended properties=""Excel 12.0;hdr=no"""

deg = Cells(i + 6, "b")
rs.Open sorgu, con, 1, 1

rs.Close
con.Close
Next
End Sub

ilginiz için çok teşekkür ederim fakat ben iki koduda kullanamadım sanırım ikiside hata verdi. tekrar deneyip sonucu sizle paylaşıcam ama sanırım bunlar olmadı.

Kod:

Kod:
Sub auto_open()
a = Environ("username")

'MsgBox con.State

For i = 1 To 4

deg = Cells(i + 6, "b")
rs.Open sorgu, con, 1, 1

rs.Close
con.Close
Next
End Sub

dediğiniz işlemleri yaptım fakat sanırım ben beceremedim. ekte bir resim var o şekilde bir hata alıyorum. dediğim gibi belki hiç kodla falan alakalı bir şey değil tamamen benim beceriksizliğim fakat konu benim için çok önemli yardımcı olmanızı rica ediyorum. kısaca sorunumdan yine bahsedim iki adet çalışma kitabı var bunların içinde sınırsız shetler var ben A kitabındaki renk renk yazan ürünleri B kitabında tek hanede görmek istiyorum.

https://www.wetransfer.com/download...22dff32e6261a222a9c2999920150428064715/1f5dc3

Merhaba,

Örnek çalışmayı sizin dosyanız üzerinde yaparak aşağıdaki linke ekledim. B kitabındaki formüller A kitabındaki değerlerin kapladığı alan ile sınırlı, aşağıya doğru sürükleyerek uzatabilirsiniz.
Yukarıdaki cevaplarda da ifade edildiği gibi, B kitabına otomatik veri aktarımı için her iki kitapçığın da açık olması gerekir.
Listenizi inceleyince de göreceğiniz gibi küçük bir değişiklik yaptım, A kitabındaki eşya ve renk isimlerinin sütunlarını ayırdım, umarım bu durum listenizin bütünlüğüne engel değildir.

İyi çalışmalar,

https://yadi.sk/d/xVNMlRE4gJhtE

Merhaba,

Örnek çalışmayı sizin dosyanız üzerinde yaparak aşağıdaki linke ekledim. B kitabındaki formüller A kitabındaki değerlerin kapladığı alan ile sınırlı, aşağıya doğru sürükleyerek uzatabilirsiniz.
Yukarıdaki cevaplarda da ifade edildiği gibi, B kitabına otomatik veri aktarımı için her iki kitapçığın da açık olması gerekir.
Listenizi inceleyince de göreceğiniz gibi küçük bir değişiklik yaptım, A kitabındaki eşya ve renk isimlerinin sütunlarını ayırdım, umarım bu durum listenizin bütünlüğüne engel değildir.

İyi çalışmalar,

https://yadi.sk/d/xVNMlRE4gJhtE
,

öncelikle ilginiz ve çalışmanız için teşekkür ederim. ürün renklerini ayırma sanşım olabilir fakat B sayfasının güncellenmesi A sayfasının açık olmasına bağlı olmaması gerekir. yani benim işimi o şekilde çözmez. diğer arkadaşın yazdığı makroda sanırım böle bir şart olmayacaktı fakat bende onu beceremedim. yani ben A sayfasına verilerimi giricem onu kapatıp B sayfasını açtığımda verilerim güncellenmesi lazım. ben başka excel raporlarımda bu şekilde çalışma yaptım fakat bu şekilde bir birleştirme olayı yoktu tabi.

Aşağıdaki linkteki dosyaları inceleyiniz. Toplamları A kitapçığında alıp, toplam aldığınız hücrelerdeki değerleri B kitapçığında ilgili hücrelere formülle gönderince istediğiniz sağlanıyor. B kitapçığı kapalı iken A' da çalıştığınız değerler; A' yı kaydederek kapatıp B' yi açınca, (update/don't update) seçeneği geliyor, update' e basıp devam edince, A kapalı iken B güncelleniyor.

İyi çalışmalar,

https://yadi.sk/d/jYLuY9bKgRdgZ

Son düzenleme:
Aşağıdaki linkteki dosyaları inceleyiniz. Toplamları A kitapçığında alıp, toplam aldığınız hücrelerdeki değerleri B kitapçığında ilgili hücrelere formülle gönderince istediğiniz sağlanıyor. B kitapçığı kapalı iken A' da çalıştığınız değerler; A' yı kaydederek kapatıp B' yi açınca, (update/don't update) seçeneği geliyor, update' e basıp devam edince, A kapalı iken B güncelleniyor.

İyi çalışmalar,

https://yadi.sk/d/jYLuY9bKgRdgZ

teşekkürler gönderdiğiniz linki inceledim. gönderdiğim dosyalarda çalışmasında güncelleştir dediğimde bir hata veriyor fakat sonuçlar yinede doğru çıkıyor. ama şöyle bir sorunum oldu ben o formülü başka bir excelde kullanmaya çalıştım sonucu hep sıfır veriyo. ama yinede ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Diğer excel dosyanızda duruma göre tekrar formül yazmak gerekebilir. Bir dosya eklerseniz incelemek ve yorumlamak daha gerçekçi olur. Herhangi bir nedenle dosya ekleme olanağı yoksa; formüllü hücreyi kopyaladıktan sonra yapıştırılacak hücreye gelince sağ tuş - formüller menüsü ile yapıştırın, sonra da formüldeki kopyalanacak hücrelerin adreslerini kontrol edin, kopyaları alacağınız hücrelerin doğru adreslerini girin.
Bir dip not: Örnek dosyalardaki formülasyon A kitabındaki malzemelerin bulundukları hücrelerle (B5-B17 / G5-G17) sınırlıdır. Bu sınırları malzemelerin bulundukları satırlara göre büyütmek gerekir.

İyi çalışmalar,

Geri