• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çalışma saati hesaplama

Excel Vers. ve Dili
Microsoft office exel
Arkadaşlar çalışma saatine göre bir kişinin alacağı ücreti hesaplamak istiyorum ama bunu otomatik yapsın istiyorum. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Ekli dosyalar

böyle bir örnek dosya hazırladım fakat yeterli değil umarım yardımcı olursunuz .iyi akşamlar

Sanırım M5 hücresine yazdığınız 8 sayısı hatalı. 20:00 ile 18:00 saatleri farkı 2 saat olması lazım, ayrıca o satır için mesai molası yazmamışsınız.
Aşağıdaki formülü P2 hücresine uygulayın ve aşağı doğru kopyalayın.
Kod:
=(K2*EĞER(G2>E2;E2-C2-D2;G2-D2-C2)*24)+(N2*EĞER(G2>E2;G2-E2-F2;0)*24)
İyi günler dilerim.

kardeşim eline sağlık güzel yapmışssında pazar çalışması tatil olduğu için o gün hem mesai hakkını verecek hemde çalıştığı saatin hakkını vermesi gerekiyor.yani 20:00 da çıkış yapıyor 08:30 ile 20.00 arasındaki mola süresini düştükten sonra mesai tutarını ve normal çalışma tutarını göstermesi gerekiyor.bu konuda da yardımcı olursan sevinirim.

Son düzenleme:
kısacası benim burda iki tane katsayım var normal çalışma saati için 3.40tl mesai içinise 5.10 tl tablo tablo saat 18:00 dan önceki saatleri 3.40 tl ile çarpacak 18:00 dan sonrasını da 5,10tl ile çarpacak.normal çalışma ücretini ve mesai üsretlerini kendi hücrelerinde göstermesini istiyorum. umarım olur.

Yazdığım formüle bakarsanız iki bölümden oluşuyor ve bunların toplamını alıyor. Formüldeki + işaretine kadarki bölüm normal mesai ücretini, + işaretinden sonraki ise fazla mesai ücretini hesaplıyor. K2 ile çarpılan bölüm normal mesai, N2 ile çarpılan bölüm fazla mesai ücreti.
Formülü parça parça iki ayrı hücreye kopyalayarak alabilirsiniz.

Aslında formüldeki belirsiz olan kısım şu, molanın ne zaman (tam olarak saat kaçta) olduğuna ilişkin bir belirleme yok. Örneğin mola saat 10:00-10:30 arasında ve kişi 8:00'de işe başlayıp 9:00'da çıkmışsa mevcut formül hatalı sonuç üretir, bilginize.

Aslında günün hftanın hangi günü olduğuna göre işlem yapacaksanız, gün adını bir hücreye yazmanıza gerek yok. Örneğin pazar için =EĞER(HAFTANINGÜNÜ(tarihin olduğu hücre adresi;2)=7;gün pazarsa yapılmasını istediğiniz formül;pazar değilse yapılmasını istediğiniz formül)
şeklinde düşünebilirsiniz. Formüldeki 7 pazar gününü anlatmaktadır.

Son düzenleme:
Geri