• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ÇaliŞma Kİtaplarinin Adini DeĞİŞtİrİnce Linkler-formuller Bozulmasin

Excel Vers. ve Dili
2017 Eng
Merhabalar

deneme1, deneme2 ve deneme3 isimli çalışma kitapları birbirleri arasında formullerle işlem görüyor diyelim. basit bir örnek olarak;

deneme1 in A1 hücresindeki değer = deneme2 deki A1 hücresi değeri + deneme3deki A1 hücresi değeri

Ben bu 3 çalışma kitaplarının adlarını değiştirmek istiyorum. Ancak hiçbir şekilde birbirleri arasındaki formullerin bozulmasını istemiyorum. yeni isimleri plan1, plan2 ve plan3 olarak değiştirmek istiyorum.

deneme1--->plan1
deneme2--->plan2
deneme3--->plan3

windows üzerinden isimleri değiştirdiğimde, linkleri eski isimlerine göre algıladığından formuller işlevsiz kalıyor. Formuller bozulmadan dosyaların isimlerini nasıl değiştirebilirim??

yardımlarınızı rica ederim

saygılar,

Bu durumda, sizin bağlantıları yeniden düzenlemeniz gerekir ve oldukça basit bir işlemdir.

"Deneme1.xls" açık iken, (yeni ismiyle "Plan1.xls" diyelim), Menüden, Düzen->Bağlantılar'ı seçin.

"Plan1.xls"'nin veri aldığı, diğer tüm kitapların listesini göreceksiniz.

Bu listede; "Deneme2.xls" üzerindeyken, "Kaynağı Değiştir" butonuna tıklayın ve "Plan2.xls"'yi açılan dosya listesinden seçin ve "Tamam" deyin. Artık, tüm bağlantılar "Plan2.xls" adı ile düzenlenmiş olacaktır.

Listedeki, "Deneme3.xls" dosyası için de, "Plan3.xls" seçimini yapıp, işlemi bitirin.

Yüzlerce dosyanın bağlantılarını güncelleme

Sayın Ferhat Bey
Bu konu ile alakalı olarak benimde bir sıkıntım var . Forumda hatta hiç bir forumda çözüm bulamadım . Yardımcı olur musunuz?
Diğer arkadaşımız sınırlı sayıda dosyasının içine girip bağlantıları düzenleye bilir. Fakat yüzlerce maliyet tablosunu açmadan bağlantının yolunu veya yerini nasıl değiştiririm ?

Ekteki dosyada şablon olarak klasör sistemini oluşturdum
Çalışmalar klasöründeki özet tabloda ürünleri köprü ile çağırıp kontrol ediyoruz
Ürünlerin maliyetleri maliyetler klasöründe ürün koduna göre sıralı şekilde duruyor.
Maliyetleri ise hammadde tablosundan indis formülleri ile çağırıp hesaplıyoruz.

Sorumuz şu şekilde
Hammadde dosyasının adını değiştirmemiz veya yerini değiştirmemiz halinde bağlantıları düzenle şeklinde uyarı geliyor.
Tek tek elle bütün doslayarın açıp yeni kaynagı belirtmenin kısa yolu var mıdır ?

İyi çalışmalar
Teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Geri