• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

calisma kitaplarindaki belirli hucre degerlerini toparlamak

Katılım
17 Haziran 2008
Mesajlar
36
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Eng
merhaba,
bir klasordeki tum excel dosyalarini ayni sablonla olusturuyorum, dolayisiyla butun dosylardaki ornegin D3 hucresi ayni turden veriyi ifade ediyor. yapmaya calistigim sey, bu calisma kitaplarini tek bir indekste toplamak, boylelikle genel olarak ne olup ne bittigini takip etmek kolaylasacak.

google de arastirdigim kadariyla bircok ornek var ama hep belli aralikla ilgili ornekler. benim yapmak istedigim ise belirli hucreler (D3, C7, D7, E7, C9, D9, E9, C11, D11, E11, C13, D13, E13).

ekte ornek dosya gonderiyorum, belki tam anlatamadim, orneklere bakarsaniz ne soylemek istedigimi daha iyi anliyacaksiniz. girdi1 ve girdi2 ornek dosyalar, bunlarin hepsi bir klasorde olacak. bunlarin hepsini de indeks dosyasinda toplamak istiyorum.

yardimlariniz icin tesekkurler
alper
 

Ekli dosyalar

merhaba
ali, girdi1 dosyasındaki herjangi bir sayfada, mehmet girdi2 dosyası herhangi bir sayfada mı?
ya da ali, girdi1 veya girdi2 dosyasında olabilir mi?
ali ve mehmet için her dosyanın her sayfasına bakmak mı gerekecek? bu dosyalar ve aranan isimler arasında ortak bir yön yok mu?

örnek dosyalarınızıda birkaç küçük değişiklik yaparak formülle bulmaya çalıştım. biraz daha detaylı bilgi verirseniz başka çözüm yolları da bulunabilir.
 

Ekli dosyalar

cevabiniz icin tesekkurler uzmanamele. gonderdiginiz indeks dosyasi bende #REF! hatasi veriyor (butun dosyalari ayni klasore koyuyorum).

detayli bilgi:
1# ali veya mehmet (ve diger isimler, yani kullanici adi), herzaman sheet1 de D3 hucresinde kayitli olucak, diger sheet'lerde herhani birsey ya yok, varsa da lazim degil. bircok workbook olacagi icin workbook isimleri birbirinden farkli olacak.

2# bu workbooklar bir ana klasorde toplanacak ama ana klasorun altinda ara klasorlerde de olabilirler.

3# degerlerdeki tek ortak nokta ayni seyi ifade ediyor olmalari, yani D3 herzaman kullanici adi, C7 herzaman ilk arabanin markasi, C8 herzaman ikinci arabanin markasi.. seklinde.

ornek1 ve ornek2 dosyalari butun diger dosyalarin benzeri, ayni hucrelerde ayni veriler girilecek, sadece icerik farkli olacak (hepsi ayni template kullanilarak giriliyor).

yapmaya calistigim sey bu makroyu calistirdigimda verilen klasordeki (ve alt klasorlerdeki) butun dosyalari tarayarak D3, C7, D7, E7, C9, D9, E9, C11, D11, E11, C13, D13, E13 hucrelerindeki degerleri tek bir dosyada (indeks) kaydetmek (ilk iki satir basliklar, ondan sonra 3. satir ilk dosyanin degerleri, 4.satir ikinci dosyanin degerleri... seklinde).

umarim biraz daha iyi aciklayabilmisimdir. zamaniniz icin cok tesekkur ederim!
 
elinde boyle bir makro ornegi olan arkadas varsa ve gonderirse cok memnun olurum.
tesekkurler
 
Geri
Üst