• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çalışma kitabının tüm sayfalarını koruma altına alm

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xternet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xternet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 Tr
Arkadaşlar yaklaşık 60 sayfalık bir çalışma kitabım var. Bu çalışma kitabı excelin formülleri ve bir-iki makro kaydı ile oluşturulmuş bir program. Ben bu programın tüm sayfalarını aynı anda, belirlediğim bir şifre ile koruma altına almak istiyorum.
Ayrıca şunu da belirteyim. Makrolar konusunda çok zayıfım. Yanıtlarınız açık olursa sevinirim. İlgilenen herkese şimdiden teşekkür ediyorum.
İyi çalışmalar.
Yavuz Koç

Aşağıdaki kodu bir module(alt+f11 insert-module) sayfasına kopyaladıktan sonra bir butona bağlayıp çalıştırırsanız tüm sayfalarınızı şifreler, koddaki şifre "123" tür.

[vb:1:84108d08bf]Sub sifrele()
For a = 1 To Sheets.Count
Sheets(a).Protect "123" = True
Next
End Sub
[/vb:1:84108d08bf]

Yine aşağıdaki koduda aynı module kopyalayın ve ayrı bir butona bağlarsanız bu kodda şifreyi tekrar açar.

[vb:1:84108d08bf]Sub sifreac()
For a = 1 To Sheets.Count
Sheets(a).Unprotect "123" = True
Next
End Sub
[/vb:1:84108d08bf]

Leventm yanıtınız için teşekkürler. Sorunumu çözdünüz.
Eğer mümkünse bir istek daha.
Yazdığım şifre makro kodları açıldığında görülebiliyor. Bilen biri "sifreac" makrosunu çalıştırarak sayfaları çözebilir. Bu sorunu aşmam mümkün mü?
Ben en kötü ihitmalde aklıma gelen çözümü söyleyeyim. Koruma koyduktan sonra makro kodlarını silmek ve tekrar çözeceğim zaman yeniden kodu yazıp çalıştırmak.
Yorumlarınızı bekliyorum.
İyi çalışmalar

Bunun için öncelikle kodlarınıza şifre koyabilirsiniz. Fakat bu yeterli gelmez butonların olduğu sayfayıda biçim-sayfa-gizle ile gizleyin ve çalışma kitabınızada araçlar-koruma-çalışma kitabını koru ile parola koyun. Kodları şifrelemek için aşağıdaki linki inceleyin.

http://www.excel.web.tr/viewtopic.php?t=2353&highlight=makro+%FEifre

Geri