• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çalışma Kitabının bir hücresinden rapor sayfasına veri almak

mirefe

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2020
türkçe
Değerli arkadaşlar,İki çalışma kitabım var.
Has1 ve rapor isimlerinde.Has1 dosyasında seçtiğim bir adı soyadı bilgisini Rapor kitabına almakt istiyorum.Seçtiğim isim kim olursa ona ait bilgiler de Rapor sayfasına gelsin istiyorum.(Süz Yapar gibi)
Has1 dosyasında A1 hücresindeki veriyi seçince Rapor c7;c17 ye kadar ona ait bilgiler nasıl getirilir .
Yardımlarınıza şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Aşağıdaki kodu "Rapor" isimli dosyanızdaki "Rapor a" isimli sayfasının kod bölümüne uygulayınız. C7 hücresine isim soyisim girip deneyiniz.

Kodun çalışması için dosyaların aynı klasör içinde olması gerekiyor.

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim Dosya_Yolu As String, Son_Satır As Long, Satır As Long, X As Long

On Error GoTo Son

Application.EnableEvents = False
    Dosya_Yolu = ThisWorkbook.Path & "\[Has1.xls]"
    Son_Satır = Application.ExecuteExcel4Macro("CountA('" & Dosya_Yolu & "HAS'!C1)")
    Range("C8:J16").ClearContents

For X = 2 To Son_Satır
        If Application.ExecuteExcel4Macro("'" & Dosya_Yolu & "HAS'!R" & X & "C1") & " " & Application.ExecuteExcel4Macro("'" & Dosya_Yolu & "HAS'!R" & X & "C2") = Target Then
            Satır = X
            Exit For
        End If
    Next

If Satır > 0 Then

For X = 3 To 11
            Cells(X + 5, 3).Value = Application.ExecuteExcel4Macro("'" & Dosya_Yolu & "HAS'!R" & Satır & "C" & X)
        Next
    Else
        MsgBox "Aranan kayıt bulunamadı !", vbCritical
    End If

Son: Application.EnableEvents = True
End Sub

Korhan bey merhaba,

Ben örnek dosya göndermiştim.Asıl çalışma kitabıma şimdi bu kodu ve içindekileri nasıl yükleyeceğim bilemiyorum.

Sorunsuz çalışıyor.Ben düşey ara ile yapmıştım sizinki çok profesyonelce ve eksiksiz oldu.Teşekkür ederim.

Merhaba,

İstediğiniz işlem DÜŞEYARA fonksiyonuylada bir kaç değişiklik ile yapılabilir. Fakat sorunuzu makrolar bölümünde sorduğunuz için bende çözümü makro ile istediğinizi düşünerek bu şekilde kod ile çözüm önerdim.

DÜŞEYARA ile çözüm için AD-SOYAD bilgilerini "Has1" isimli dosyanızda birleştirmeniz gerekiyor. Bu şekilde kullanacaksanız DÜŞEYARA ile çözümde önerebilirim.

Korhan bey,
Sizin kodları asıl çalışma kitabıma alamadım.Formülünüz çok karışık geldi.
Çalışma kitabımda 4500 satır ve 24 tane sutünda veri var.Ağda paylaşımda bazı kodlar daha kullanıyorum.Pivot table ile başka tablolarla çalışma kitabım biraz daha yoruluyor ve büyüyor.Grafik ve rapor için; ağda başka kullanıcılar sayfayı açmak ve kullanmak zorunda.
Bu durumda Dosyamın büyümemesi lazım.İstediğim Rapor sayfasına print-out alacağım bilgilerinde gelmesi lazım.Öneriniz için dosyamın aslına uygun verilerinden bir parça pm'den gönderebilirim.

Merhaba,

Tamam dosyayı mail adresime gönderin. Dosyanıza uygun şekilde çözüm yolu arayalım.

Geri