• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çalışma kitabında metin arama

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhabalar sabaha kadar halletmem gereken bir çalışma var,ve 50-60 sheet den ouşan bir çalışma kitaıbnı analiz etmem gerekli,yapılması gereken sayfalarda metin bulunan hücrelerdeki metni ve onun karısına yazılı rakamı başka bir sayfadea listelemek böylece tüm sekmelerdeki metin ve karşılarındaki rakamlar toplu çıkacak nediar acaba yolu?

yardımcı olabilecek yok mu acaba?

her bir sayfada isimler (örn. ahmet tekcan bu isimlerin) karşısında rakamlar var yaklaşık 50 sayfa var,her bir sayfadaki bu isimleri (isimler başka sayfalarda tekrar ediyor) tek bir sayfada o ismin karşısındaki rakamları toplayaak şekilde nasıl yapabilirim acaba? çok acil bilen varsa lütfen söylesin

Merhaba,

Sorunuzu küçük bir örnek dosya ekleyerek detaylı açıklarmısınız.

Merhaba dönüşünüz için tşkler

ekte örnek mevcut 3 sayfa var x projesi y projesi ve sonuç adlı sayfa, gereken sonuç sayfasında x ve y projesi sayfalarında geçen isimlerin karşısındaki toplam sütunlarında bulunan rakamları o kişinin karşısında toplayacak bu iki sayfa iki 50 sayfa var,anlatabilidim mi?

Ekli dosyalar

son cümle bu iki sayfa gibi 50 sayfa var olacaktı..

Merhaba,

=topla(illsayfa:sonsayfa!hücre)

formülü mantığıyla yapabilirsiniz.

Toplam sayfası D3:

=TOPLA('X ROJESİ:Y PROJESİ'!D3)

gibi.

Detaylı bilgi için linki inceleyiniz.

3B - 3D formülleri

.

çok teşekkürler bu bilgi de faydalı oldu ancak her sayfada hem farklı hem aynı isimler var

1- o ismi sonuç sayfasına çekmeli
2-sonra diğer tüm sayfalarda bulunan aynı ismin karşısındaki toplamları sonuç sayfasında tek bir hücrede toplamalı

sizin formülünüzde tüm sayfalardaki tek bir hücreyi toplayabiliyorum anladığım kadarıyla,düşeyara gibi bir fonksiyon daha mı katmak gerekiyor acaba çko da bilmiyorum var mı fikriniz?

tşkler inceledim sizin ekteki örneklerde karşısına bilgi çekilecek rakamlar belli zaten benim örneğimde isimler;

1-her sayfada farklı ancak içlerinde önceki sayfalarda bulunan kişilerde var
2-bu isimlerin hepsinin tüm sayfalardan bir sayfaya çekilmesi lazım(bunu manuel yapmak dışında bir yol olmalı),incelediğimi örnekte zaten isimler hazır halde
3-bu isimlerin başında o isimleri spesifize edecek bir kod yok öyle olsa tüm sayfalarda etopla ile o kodun karşısındaki rakamları toplatırım

sanıyorum yapılamayacak bir şey yardım ve ilginiz için allah razı olsun saolasınız
iyi çalışmalar.

karşısına bilgi çekilecek isimler belli yani

105 sebzeli turta gibi hepsi listelenmiiş ve hazır ve her sayfada aynılar ama bende

bir sayfada ahmet tezcan var öteki sayfada mahmut güler var ama bazı sayfalarda ahmet tezcan yine geçiyor tüm kitap içinde tüm isimleri bir sayfada bütün olarak ve aynı olan isimlerin karşısındaki rakamlar toplanmış olarak görmek amaç böylece ahmet tezcana tüm farklı projelerde toplam şu kadar para ödenmiş denebilecek

Yapılamayacak bir şey değil. Tabiki yapılır. Yanlız sizden ricam eklediğiniz örnek dosyaya bir sayfa daha ilave edip, daha sonra toplam sayfasında olmasını istediğiniz şablonu manuel hazırlayıp gerekli açıklamaları dosya içinde yazdıktan sonra, dosyanın bu şekildeki son halini yeniden foruma eklermisiniz.

.

hocam buyrun ekledim ,inşallah olur detaylı anlatmaya çalıştım derdimi ,çok saolun emekleriniz için umarım bir çözüm çıkar.

Ekli dosyalar

hocam buyrun ekledim ,inşallah olur detaylı anlatmaya çalıştım derdimi ,çok saolun emekleriniz için umarım bir çözüm çıkar.

Merhaba,

Dosyada "özet hazırla" butonunu kullanarak sonuçları gözlemleyin.

Bilgi:

*Hatalı sayfalardan değer almaması için sayfa adında "PROJESİ" geçenleri dikkate aldırdım.
*Dosyanızda birkaç hatalı yazım ve satır ayarlamaları vardı, onları yeniden düzenledim.

Kod:
Sub Ozet_Hazirla()

Dim i As Long, j As Integer, Syf As Worksheet, St As Worksheet
    Dim d, a, t, deg, Dizi()

Set St = Sheets("TOPLAM")
    St.Select

i = Cells(Rows.Count, "C").End(xlUp).Row
    If i < 3 Then i = 3
    Range("B3:AI" & i).ClearContents

Set d = CreateObject("Scripting.Dictionary")

Application.ScreenUpdating = False

For Each Syf In Worksheets
        If Syf.Name Like "*PROJESİ*" Then
            For i = 3 To Syf.Cells(Rows.Count, "C").End(xlUp).Row
                deg = Trim(Syf.Cells(i, "C"))
                If Not d.exists(deg) Then
                    ReDim Dizi(1 To 32)
                    For j = 4 To 35
                        Dizi(j - 3) = Val(Syf.Cells(i, j))
                    Next j
                    d.Add deg, Dizi
                Else
                    Dizi = d.Item(deg)
                    For j = 4 To 35
                        Dizi(j - 3) = Dizi(j - 3) + Val(Syf.Cells(i, j))
                    Next j
                    d.Item(deg) = Dizi
                End If
            Next i
        End If
    Next Syf

a = d.keys: t = d.items

St.Range("C3").Resize(d.Count, 1) = Application.WorksheetFunction.Transpose(a)

For i = 0 To d.Count - 1
        Dizi = t(i)
        For j = 1 To 32
            St.Cells(i + 3, j + 3) = Dizi(j)
        Next j
    Next i
    Columns("C:AI").EntireColumn.AutoFit

Set St = Nothing: Set d = Nothing

Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "İşlem Tamam", , "excel.web.tr"

End Sub
.

Ekli dosyalar

muhteşem ya süpersiniz elinize aklınıza sağlık peki ben bunu kendi yapıma nasıl aktarabilirim,nasıl kopyalayabilirim acaba bir sayfa açıp aynı tabloyu yapıştırıcam galiba bir de kodları mı eklicem acaba nereye?

Hocam bu modülü ve makroyu yerleştirirken bire bir sutun sayısı gibi bir şeyi denk getirmem gerekiyor mu sürekli "can execute code in break mode" uyarısı alıyorum

Hata aldığınız dosyayı eklemeniz mümkün mü?

Tamam sanıyorum çözüldü çok teşekkür ediyorum çok saolun darısı başımıza birgün bende sizin seviyenizde olurum inş

İyi çalışmalar.

Geri