• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çalışma kitabında makro ile arama yapma

Excel Vers. ve Dili
2010 TR
Merhabalar arkadaşlar.

VBA ve Macro konusunda çok yeniyim. Şu anda birçok ürünü her firma farklı bir çalışma sayfasında olmak üzere seri numaralarıyla kayıt ediyorum.

Başlangıç isimli sayfada bir textbox veya hücreye girilecek seri numarasının hangi çalışma sayfasında ve hangi satırda olduğunu bulması için nasıl bir kod kullanabilirim? (Tüm sayfalarda seri numarası sütunu aynı, C)

Bununla ilgili arama yaptım, bir kaç şey buldum ama tam olarak ihtiyacıma göre özelleştiremedim.

Bir de başlangıç sayfasına koyduğum sayfa değiştirme butonlarını nasıl dondurabilirim? Yani sayfa hareketiyle butonlar hareket etmesin.

Merhaba,
Aşağıdaki linkte bulunan dosyayı incelemenizi öneririm.
http://www.excel.web.tr/f48/makro-ile-ara-bul-git-tum-kitap-t121436.html

"...Bir de başlangıç sayfasına koyduğum sayfa değiştirme butonlarını nasıl dondurabilirim? Yani sayfa hareketiyle butonlar hareket etmesin..." Bunun için örnek dosya eklemeniz halinde daha çabuk ve doğru yanıt alabilirsiniz.

İlgili sayfadaki kodları düzenleyerek çok güzel bir sonuca ulaştım, çok teşekkür ederim.

Diğer konuya gelince; aslında örneğe gerek yok diye düşünüyorum; sadece butonun sayfayı scroll ettiğimde hareket etmemesini istiyorum hepsi bu. :)

...sadece butonun sayfayı scroll ettiğimde hareket etmemesini istiyorum ...

Ben mi yanlış anlıyorum?
Sayfayı kaydırınca buton haraket etmez. Örneğin buton A1 üzerinde ise ve biz A500 kadar sayfayı kaydırmışsak buton yine A1 üzerinde kalır, ekranda görünmez.
Siz ya farklı bir butondan söz ediyorsunuz, ben bilmiyorum? Ya da butonun hareket etmemesini değil hareket etmesini ve sayfayı kaydırınca ekrandaki yerini değiştirerek daima görünür olmasını istiyorsunuz.
Bu nedenle örnek dosya eklemenizi istemiştim.

İkinci anladığınız şekil doğru hocam.

Mantıken aslında Türkçe'nin tuhaflığı söz konusu :D

Örneğin Excel'de bölmeleri dondur var. Bir şeyi dondurmak demek, o şeyin sabit kalması ve hareket etmemesi demektir. Aslında sizin bakış açınız doğru; gerçekte nesne hareket ediyor sayfada kalabilmek için. Fakat Excel buna "dondurmak" dediği için ben sizin bakış açınızdan bakmadım. :)

Sonuç itibarı ile evet; Excel'in deyimiyle butonu dondurmak, sizin deyiminizle hareket ederek ekrandaki yerinin sabit kalmasını istiyorum.

Aslında başlangıç sayfamın komple dokunulmaz ve kaydırılmaz olması daha iyi olur. (Ben basitçe istediğim kısımlarda bölmeleri dondur diyerek sayfayı koru yaptım, ama ne kadar verimli oldu tartışılır.)

Merhaba,
Forumda Kayan Buton diye arama yaparsanız örnekler var.

İstediğiniz böyle birşey mi?

Ekli dosyalar

Evet istediğim buna benzer bir şey, teşekkür ederim.

Fakat bunda hücreye tıklama şartı var. Hücreye tıklamadan kaymıyor mu acaba?

Başlangıç sayfamda satırları dondurarak sonuca ulaştım; fakat diğer sayfalara da bir arama tuşu koymak istiyorum. Böylece hangi sayfanın neresinde çalışıyorsam çalışayım, o anda arama tuşuna tıklayıp form açabilecek bir şekilde olsun.

Fakat bunda hücreye tıklama şartı var. Hücreye tıklamadan kaymıyor mu acaba?

Bildiğim kadarıyla böyle bir yöntem yok.
Html kodları ve Java ile yapılabiliyor ama VBA için bilmiyorum.
Üstadlar ilgilenirde çözüm olursa ben de öğrenmek isterim.
Hoşçakalın.

Geri