• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çalışanlar İçin Vergi Hesaplama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe
Çalışanlar için aylara ait vergi matrahlarını yazınca uygun vergi dilimine göre vergi hesaplayan bir tablo yapmaya çalıştım.
2 sorum var
1) doğru olmuş mu?
2) bu sayfayı internet sitesine yerleştirip oradan erişimle tarayıcıdan kullanabilirmiyim?
yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Formülünüzde hata var. %20'den kesilmesi gereken aylarda %27'den kesiyor. Denemek için herhangi bir ayın kümülatif toplamını 10700 veya daha yüksek yapıp sonraki aylardaki vergi miktarına bakabilirsiniz.

Bu sefer olmuş görünüyor.

Aşağıdaki linkte yer alan 3 nolu mesaj ekindeki belgenin son sayfasına bakabilirsiniz.

Sanırım işinizi görecektir.

http://www.excel.web.tr/f14/yyllyk-bordro-gelir-vergisi-hesaplama-t130261.html

hocam sizinki çok daha güzel ama bunu neredeyse bilgisayar bilmeyen birinin kullanması için tasarlamaya çalıştım.
bir de ikinci sorum yapılabilirmi?
bunu bir siteye eklesem ordan bu dosya çalıştırılsa olurmu.
örneğin öss puan hesaplama siteleri gibi.

Sayın Özyavuz aşağıdaki linke bakın isterseniz.

Buna neden gerek gördünüz bilemiyorum ama, söylediğiniz tarz bir sayfa zaten Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın sayfasında var.
Aşağıdaki linki açınca üst solda "HESAPLAMALAR" bölümünde, istediğiniz yılı ve kazanç türünü seçerek Gelir Vergisi hesaplayabiliyorsunuz.
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp
İyi günler dilerim.

Buna neden gerek gördünüz bilemiyorum ama, söylediğiniz tarz bir sayfa zaten Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın sayfasında var.
Aşağıdaki linki açınca üst solda "HESAPLAMALAR" bölümünde, istediğiniz yılı ve kazanç türünü seçerek Gelir Vergisi hesaplayabiliyorsunuz.
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp
İyi günler dilerim.

sorun geçiş dönemlerinde.
örnek : aylık mat. kümülatif gelir vergisi
TEMMUZ İK. 1.000,00 10.000,00 150,00
AĞUST. MAAŞ 1.000,00 11.000,00 165,00
eylül maaş 1.000,00 12.000,00 200,00
ağustos ayında 165 tl hesaplaması gerekiyor sistemin.
verdiğiniz sitede bunu başaramadım.
bir de sitede yaptırma işini başarsam sorun kalmayacak.

Sayın ÖZYAVUZ

Merhabalar;

hesaplamaları kümülatif rakamlar üzerinden yaptırmanız ve her ayın kümülatif matrah üzerinden hesaplanan vergisinden, bir önceki ayın kümülatif matrahı üzerinden hesaplanan vergisini düşeceksiniz.

Ayrıca benim bahsettiğim (linkini verdiğim) excel belgesinde matrahın ve verginin tarife dilimlerine göre dağılımı kısmından da yararlanabilirsiniz.

Bir de isterseniz intirnetten "Netten Brüte"- "Brütten Nete" şeklinde arama yapın, bir çok site var isteğinize cevap verebilecek. Bunlardan Yeminli Mali Müşavirlik veya danışmanlık firmalarının sayfalarına güvenebilirsiniz.

Böylece ücreti ilgilendiren diğer unsurları da dikkate almış olursunuz, ücretlerin vergilendirilmesi vergi mevzuatımızın en karmaşık konularından biridir.
Olayı ilgilendirebilecek, Sosyal Güvenlik Mevzuatı, Sendika Mevzuatı, Asgari Geçim İndirimi gibi bir çok konu var.

ömer bey konuyu neden benim sorduğum sorunun dışına çıkarıp buralara getirdiğinizi anlamış değilim.
benim iki basit sorum vardı
1) yazdığım formül doğru mu?
2) bunu bir sitede kullanabilirmiyim?
lütfen sadece bu 2 soruya cevap veriniz. ( ilginize teşekkür ederim)

mbgto için düzenlenmiş.
mastar eki için yeni cevap.
bu konu ile ilgisi yoktur.

Ekli dosyalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri