• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çalışan makronun görünmemesini sağlamak

Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365
Merhaba arkadaşlar;

Bir makro kodu yazıp çalıştırdığımızda,ekranda yapılan işlemlerin hızlı bir şekilde akıp gittiğini görüyoruz.Bunu görmek yerine ekrana bir yazı getirip LÜTFEN BEKLEYİNİZ diye bir mesaj çıkartabilir miyiz ?

Uzmanamele;

Araştırmayı yaptım.Ekli dosyalar indirdim nasıl çalıştığını az çok anladım.Ama bir kaç soru kafamda soru işareti olarak kaldı.

1-Bir makro yaptığımızda,bir butona basıp makromuz başlıyor.Buna progresbar eklediğimizde ise hem kendi oluşturduğumuz butona,hem de progresbar için oluşturduğumuz butona mı basacaz ya da command buttonun click eventine makromuzun adını mı yazacaz.Beraber çalışmaları için ?

2-Progresbar oluşturduk diyelim.Makromuzu çalıştırdık.Sonra progresbar çalıştırıldı.Progresbar dakikasını 5 dakika yaptık diyelim.Arka taraftaki makro hata verdi ve çalışmaz durumda beklediğinde progresbar devam ediyor mu ? Yoksa arka plandaki hata ile beraber bitebilir mi?

3-Çalışmamızın aşamaları var.Filtreleme,birleştirme,yerleştirme,kaydetme.Makro ve progresbar çalıştı diyelim.Progresbar bütün ekranı kaplayacak çünkü arka sayfadaki çalışmaları görmek istemiyoruz.Peki arka planda çalışan makronun "kaydetme" aşamasında olduğunu progresbarda gösterilebilir mi ? Yoksa bu işlemin progresbar ile alakası yok mu?

Yardımcı olabilir misiniz ?

Siz makroları görsel olarakmı kaydediyorsunuz ?

Serget;

Görsel olarak kaydetmek nasıl oluyor bilmiyorum.

Makro kaydet butonuna bastıktan sonra yaptığınız işlemleri tek tek kaydeder. eğer bu şekilde yaparsanız makronuz yavaş çalışır o nedenle sordum.

Serget;

Bu olayın benim sorduğum soru ile alakası varmı bilmiyorum ama ben makro kodu yazıyorum.Excel sayfasına bir buton ekliyorum.Butona bastığımda makro kodunda ne yazıyorsa onları ekranda işliyor.Yavaşlık olayı olmuyor.Yavaşlık ile sorduğum sorunun bağlantısını da anlamadım.

Bütün bu bilgiler ışığında ben görsel olarak mı kaydediyorum ?

Selamlar,

Örnek dosya eklermisiniz.

Serget;

Bu olayın benim sorduğum soru ile alakası varmı bilmiyorum ama ben makro kodu yazıyorum.Excel sayfasına bir buton ekliyorum.Butona bastığımda makro kodunda ne yazıyorsa onları ekranda işliyor.Yavaşlık olayı olmuyor.Yavaşlık ile sorduğum sorunun bağlantısını da anlamadım.

Bütün bu bilgiler ışığında ben görsel olarak mı kaydediyorum ?

Hayır görsel olarak kaydetmiyorsunuz. Yavaşlığa bağlamamın sebebi kodların ekranda işlendiği esnada geçen zaman. Sizi rahatsız ettiğine göre buna bağlı olabilir diye düşündüm. Dosyanızı ekleme şansınız varsa yardımcı olmaya çalışalım.

Arkadaşlar;

Herhangi bir dosyam yok.Uzmanamele arkadaşımız bir sorumu cevapladı.Ona istinaden yeni sorular sordum.Bilgilenmek adına.Forumun başlangıcını okursanız dosyaya ihtiyacımız olmadığını anlarsınız.

Arkadaşlar;

Herhangi bir dosyam yok.Uzmanamele arkadaşımız bir sorumu cevapladı.Ona istinaden yeni sorular sordum.Bilgilenmek adına.Forumun başlangıcını okursanız dosyaya ihtiyacımız olmadığını anlarsınız.

walla hocam ben başını okumadan sonuna bakmam zaten ki ilk yazdığınız mesajı okuyunca da, söylediğiniz gibi dosya ihtiyacınızın olmadığı anlaşılmıyor.

Geri