• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çalışan makro hiçbir değişiklik olmadan şimdi hata veriyor.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Filose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Merhaba,
Ekte bulunan makro sorunsuz çalışıyordu. Hiçbir değişiklik yapılmadığı halde ancak şimdi hata veriyor.
Puantaj dosyasında "personel aktar" butonuna basıldığında kapalı iki dosyadan (maaş ve sicilliste dosyaları) bilgi alıyordu.

conn.Open "Provider=microsoft.jet.oledb.4.0;data source=" & ThisWorkbook.Path & _
"\sicilliste.xls;extended properties=""excel 8.0;hdr=No"""

Şimdi bu hata satırını gösteriyor. Excel 2016 kullanıyorum sanırım güncelleme yapmıştır diye düşünüyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Herkese iyi çalışmalar dilerim.

Dosyanızda sıkıntı gözükmüyor. Bilgisayarınızda sıkıntı olabilir mi?

Sayın Askm,

Onuda düşündüm ama bir şey bulamadım. Hatta geriye her ayı saklıyorum ve o dosyalarında da "personelleri getir" dediğimde aynı hatayı veriyor. Hiç bir değişiklik de yapılmadı ve aynı hata. Dosyaların yer değiştirmesi de olmadı.

İlginize çok teşekkür ederim başka bir bilgisayarda deneyeceğim. Size bilgi veririm.
Hoşçakalın

Sayın Askm,
Başka bilgisayarlarda da çalışmadı

Bilgisayar 64 bit mi 32 bit mi? Bilgisayara bakmak gerekir.

.

Kod:
conn.Open "Provider=microsoft.[B][COLOR="DarkRed"]ace[/COLOR][/B].oledb.[B][COLOR="darkred"]12[/COLOR][/B].0;data source=" & ThisWorkbook.Path & _
        "\sicilliste.xls;extended properties=""excel [B][COLOR="darkred"]12[/COLOR][/B].0;hdr=No"""

.

Sayın, Emir Hüseyin beyin yazdığı kod sorunu çözdü. Güncelleme sorunu mu idi acaba?
Sayın Emir Bey'e ve Askm beye teşekkür eder saygılar sunarım.
Saygıyla kalın,

Bilgisayarınızdaki Office sürümü 32 bitten 64 bite çıkmış. O yüzden çalışmaz olmuş.

Sayın Askm,
Bilgi olsun diye yazıyorum. Eskiden beri 64 bit ve makro çalışıyordu. sonra çalışmaz oldu.
Sayın Emir beyin yazdığı kod sorunu çözdü. Her ikinize de ilgi ve alakanızdan dolayı tekrar teşekkür ederim.

İyi çalışmalar

Geri