DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Yaptığım bir userformu tavsiye ederim size : Gelişmiş Userform Örneği
Bilgi ve dosyayı indirmek için tıklayınız
Merhaba;
Alternatif olsun:
Syn.kadriguler'in userform formatında biraz oynama yaparak Kaydet,değiştir,sil ve temizle butonlarına ait işlemleri tamamladım.
Combobox'larla ilgili yeterli açıklama yok.
Örn: İl ve bu ile bağlı ilçe seçildi...
Kişiler , Plakalar bu il ve ilçeye bağlı mı olacak?
Diğer sayfaya kopyalama neden?
Süzme işleminin kriteri ne?
vs.. vs..
Ama son mesajınızda belirttiğiniz bir yada birkaç kritere bağlı tekrarsız listeyi Combobox'lara almayı kodlarda görebilirsiniz.
Userformda silme ve değiştirme işlemi için listbox'a tek tıklayarak istenilen satırı Combobox ve Textbox'lara alırsınız ve işlem yaparsınız.
İnceleyin. (eksik gördüğünüz kısımları tamamlayın.)
İyi çalışmalar.
Merhaba;
Tarihle ilgili isteğiniz tamam.
"ComboBox'ların açılan satır sayılarını daha fazla artırılabilir mi (20 satır gibi)?"
Bunu anlamadım.? (Combobox veri sayısına göre zaten aşağı doğru genişliyor. örn:2 verili bir Combobox'ta 18 adet boş satırı ne yapacaksınız?)
İL ve İLÇE seçimine göre filtreleme de tamam. (Tarih ile filtreleme işlemini size bıraktım. Artık il ve ilçe filtreleme kodlarını kullanarak tarihide kendiniz uygularsınız... Tarih eşit mi olacak? , İki tarih aralığı mı olacak , ilk veriden şu tarihe kadar mı? , şu tarihten son veriye kadar mı... vs.. görüldüğü gibi tarihle ilgili yetersiz açıklama...)
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.
Merhaba;
Son eklediğiniz dosyayı pas geçerek (yaptığınız değişikliklerin neleri etkilediğini araştırmadım) 7 nolu mesaj ekinde düzeltmeler yaptım.
Comboboxlarla ilgili sorunuza;
Bu yapı böyle çalışır yada tanımladığınız işlemi ben bilmiyorum.
Eksik gösterme sorununu düzelttim.
Userform İl ve İlçe seçimine bağlı olarak İsimle ilgili Comboboxlarda liste oluşturduğu için her yeni işlem tekrar il ve ilçe seçimini gerektiriyor.
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.