• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Büyük-Küçük harf

manisali50

Banned
Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Arkadaşlar merhaba..
Büyük-küçük harf ile ilgili soruma yanıt alamayınca sorumda değişiklikler yaptım..
Ekteki tabloda uygulamak istediklerimi makro ile yapabilir miyim?
Yapmak istediğim alanlar kırmızı yazılı olan alnlardır
Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
İhsan Hocamdan da ses çıkmayınca ben ya Korhan hocamı ya da Ömer hocamı bekleyeceğim. Başka çarem yok.. :(

Hafta sonu olduğu için sorumu tekrar güncelliyorum..1 nolu mesajda değişiklik alanlarını belirttim

Arkadaşım,

Artık ilk açılışta sürekli olarak Arıza bildirim formu sayfan açılacak.

'Harf Dönüştür ®' Menüsünün en altına 'Düzenle' diye bir şeçenek ekledim. Aktif sayfada, her hangi bir hücrede, bu seçeneği seçerek senin kırmızı ile belirttiğin hücrelerde (7 hücrede) 'düz yazı kontrolü' ve 'ad soyad yazımı kontrolü' nü otomatik olarak yapacak.

Umarım işini görür.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Üstadım merhaba..
Tam da istediğim gibi olmuş.
İlgine,bilgine,emeğine,en önemlisi YÜREĞİNE sağlık.
Çok çok teşekkür ederim.

Üstadım tekrar merhaba..
Çok ufak iki sorun belirdi.
Birincisi I8 hücresine isim soyisim dönüşümü yapmıyor.Ben kendi bilgimle sizin yazdığınız kod arasına
b = sh1.[ı8]: GoSub ad_soyad: sh1.[ı8] = a
satırını ekledimi ama;
a = UCase(Left(a, 1)) & LCase(Right(a, Len(a) - 1))
satırında hata verip üzerini sarıya boyuyor.
I8 hücresini önce ABC DEF formatına getiriyorum,tüm harfleri büyük yapıyor,sonra Düzenle sekmesine tıklayınca yine aynı satırı sarıya boyuyor.
İkinci sorun da şu :
Orijinal dosyada;kapandıktan sonra açılmasını istediğim sayfa ismi, Thisworkbook'ta 2 adet daha Privat Sub Workbook olmasından mı kaynaklanıyor bilemem,kapattığım sayfadan açılıyor.

Private Sub Workbook_Open()
Application.StatusBar = "Şerif Ali ŞENSAZLI"
End Sub
Private Sub Workbook_SheetBeforeDoubleClick(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Sheets("Arıza bild.for.dold.sayfası").Select
End Sub

diye 2 adet daha makro var

Son düzenleme:
Private Sub Workbook_Open()
Application.StatusBar = "Şerif Ali ŞENSAZLI"
Sheets("Arıza bildirim formu").Select
End Sub

Açılırken hep aynı sayfanın açılması için açılmasını istediğin sayfayı örnekteki gibi workbook_open olayına yazacaksın.

ı8 değil, i8 yada buyuk harfle I8 yazman gerekiyor. Bunda bir problem çıkmamıştır herhalde.

Eğer i8 boşsa yazdığın hatayı veriyor. Hücreleri birleştirdikten sonra "formul çubuğu" nun solunda "ad kutusu" nda birleşen hücrelerin yeni adresi görünür. Bunun I8 i gösteriyor olması lazım.

Dosyayı tekrar güncelliyorum.

Üstadım okeydir..Burada kendi suçumu itiraf edeyim..I18 yerine I8 demişim..Farkedip I18 diye yeni satır girdim ve sorunsuz çalışmaya başladı..
Tekrar sonsuz teşekkürler

Hücrenin boş olması durumunu kontrol ettirmemişim. Onu da ekledim.

Geri