• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Büyük Küçük Harf ve Sıralama

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
sevgili arkadaşlar hücre içine girdiğim her kelimenin ilk harfinin büyük harf olmasını istiyorum birde girilen kelimeleri A dan Z ye sıralanmasını istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. saygılar

Ekli dosyalar

Yardımcı bir kolon ile yapmaya çalıştım, sıralama bu kolon üzerinden istediğiniz şekilde yapabilirisiniz

Ekli dosyalar

sevgili arkadaşlar hücre içine girdiğim her kelimenin ilk harfinin büyük harf olmasını istiyorum birde girilen kelimeleri A dan Z ye sıralanmasını istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. saygılar

Sıralama nasıl olacak her sütunda ayrı ayrı mı_?

eve sayın hocam sayfada a dan z ye sıralama olacak saygılar

eve sayın hocam sayfada a dan z ye sıralama olacak saygılar

Merhaba
Sayfanın kod bölümüne kopyalayın ve deneyin.
Kod:
Option Explicit
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Application.EnableEvents = False
Target = WorksheetFunction.Proper(Target)
If Intersect(Target, Range("B:C")) Is Nothing Then Exit Sub
Range("B1:C" & Target.Row).Sort key1:=Range("B1"), order1:=xlAscending
Application.EnableEvents = True
End Sub
Not : B ve C sütunlarında değişiklik olduğunda tetiklenir kod. Ayrıca Sıralama B ve C sütununlarında olur B1 kıstasına göre

Üstadım bunu data validation ile yapamaz mıydık ? Yapılırsa nasıl?

Merhaba, bir konuda yardım almak istiyorum. Firma web sayfası üzerinden excele alınan veriler var. Bu veriler sayfa üzerinde "A1" hücresi içerisine "örnek : (140*150)" şeklinde atılıyor. Yapmak istediğim, sayfa üzerine içerisinde bu şekilde veri bulunan hücrelere( = ) eşit ifadesini ekleyerek hesaplama işlemini yapmak. veri sayısı çok ama çok fazla olduğu için her hücrenin içerisine tek tek
( = ) ifadesini eklemek çok zaman alıyor. Konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz olabilir misiniz?

Üstadım bunu data validation ile yapamaz mıydık ? Yapılırsa nasıl?

Sayın haso_excel
Bunu veri - doğrulama ile yapamazdık.( bence )
Sebebi ise şu : doğrulamada giriş nasılsa öyle kalır yani bir harf hatalı ise uyarı verir tekrar giriş yaptırır.
Bunun en kestirme yolu koddur. Kod kullanamayan arkadaşlar ise yazım.düzeni ~ Proper formülünü kullanarak başka bir hücrede istediğini elde eder sonra bunu kopyala özel yapıştır değerleri seçerek istediği şekilde düzenler. Sıralamaya gelince sıralama excel'in kendi özelliklerinde zaten mevcut. Bilmem anlatabildim mi_?

Geri