• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

butonları başka sayfaya taşımak

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
arkadaşlar ekli dosyada anlatmaya çalıştım dosyamda 35-36-70-71 inci sayfalarda butonlar var bu butonları menü sayfasına aynı işlevlerini yapacak şekilde taşımak istiyorum mümkünmü. dosya ekte yardımcı olursanız çok sevinirim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
ilgili kodlarınızı Modüller içerisine taşıyarak isimlendirin.
Daha sonra çağırmak istediğiniz her yerde call komutu ile çalıştırın.

Örneğin worksheet change eventinda yazdığınız kodu, bir modüle Degisti isimli bir sub olarak kayıt edin.
Daha sonra ilgili worksheet in change eventina Call Degisti şeklinde kod ile çağırın.

daha sonra bunu menüden de çağırmak istediğinizde, örneğin commandbutton1_click SUBının içine sadece call Degisti yazmanız yeterli olacaktır.

öncelikle ilginize teşekkürler ancak benim excel bilgim o kadar ileri seviyede değil dosya üzerinde en azından bir butonda yapabilirmisiniz.35-36-70 veya 71 nolu sayfalardaki herhangi bir butonu aynı önelliği taşıyan yani buton aynı görevi yaparken menü sayfasına taşıyıp gösterebilirmisiniz. ekli dosyada gösterirseniz çok sevinirim tekrar teşekkürler benim için çok önemli

ilgili kodlarınızı Modüller içerisine taşıyarak isimlendirin.
Daha sonra çağırmak istediğiniz her yerde call komutu ile çalıştırın.

Örneğin worksheet change eventinda yazdığınız kodu, bir modüle Degisti isimli bir sub olarak kayıt edin.
Daha sonra ilgili worksheet in change eventina Call Degisti şeklinde kod ile çağırın.

daha sonra bunu menüden de çağırmak istediğinizde, örneğin commandbutton1_click SUBının içine sadece call Degisti yazmanız yeterli olacaktır.

konuyu tam anlamadım yeni dosya yükledim bunda anlatmak istediğinizin yapabilirmisiniz mümkünse çok teşekkür ederim

Ekli dosyalar

iş yoğunluğum nedeni ile maalesef fazla vakit ayıramıyorum şu anda foruma.
yardımcı olacak birileri çıkacaktır.
kusura bakma

arkadaşlar bir kişi yokmu bu işten anlayan lütfen yardım edin

anlamadığımızı söyledik niye inanıyorsunki herkez seningibi bilmek zorundamı

birincisi, mesajı dikkatli okuyun, " anlayan yok mu " uslubunuzdan bahsediyorum...

ikincisi, herkez değil , herkes yazılır.

excel bilgin varsa yardımcı olursan sevinirim olabilir insanlık hali yanlış anlamış olabilirim yok excel bilgim var ancak yardımcı olamıyorum diyorsan yinede teşekkür.ama kelimeleri yanlış yazıyorsun falan bence hiç şık değil istersen ayrıntılara takılma

uğraşmayacağım seninle...

ama Türkçe konuşuyor,Türkçe yazıyorsan, Türkçe'ye saygılı ol , bunlar "ayrıntı" değil, ana dilin...

allah yolunu izini açık etsin

küçük insanlar küçük şeylerle uğraşır

Belirttiğiniz sayfalardaki buttonlar aşağıdaki kodu çalıştırıyor

Kod:
Public Sub D8_Getir()
    [I1] = [D8]
End Sub

Yani aktif(açık) olan sayfadaki "I1" hücresine "D8" hücresinde yazan veriyi yazıyor. Eğer biz bu kodu Menü adlı sayfada çalıştıracaksak yalnış sonuç alırız. Bu yüzden hangi sayfadaki I1 hücresine hangi sayfadaki D8 hücresinde yazan veriyi yazacağımızı bilmemiz lazım. Bunu kontrol edebilmek için Menü sayfasına yeni bir ComboBox ekledim eklediğim Combobox da sayfa isimleri var sayfa ismi seçip sonra yeni ekklediğim Seçim Yap butonuna tıkılatmalısınız.
Dosyanız ekte.

Edit. Birbirinize karşı daha anlayışlı olmalısınız. Türkçe ya da başka bir dil hepsi değerli fakat insan kadar değil.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
sayın dalgalikur emeğiniz için teşekkürler deneyip yapmaya çalışacağım

Türkçe küçük değildir, soysuzluk yapma !

arkadaşım türkçeye bir şey dediğimiz yok ayrıca diyenlerin her zaman karşındayız ben küçük şey derken senden bahsetmiştim söz türkçeye laf atmaya geldiği için yanlış anlaşılmamak için tartışmaya girmiyorum. TÜRKLÜĞÜMÜZE VEYA TÜRKLÜĞE LAF SÖYLETMEYİZ

Geri