• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Butonlar Yardımı İle Satırları Sıralama

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
Merhaba arkadaşlar ,

Öncelikle forumda yeni olduğumu belirterek herkese merhaba demek istiyorum ,

Ekteki dosyada yoğun olarak kullandığımız bir iş takip listesi yer almaktadır. Sirkülasyon çok olduğu ve ürünlerin terminleri çok yakın olduğundan bu liste sürekli güncellemekte ve farklı kişiler tarafından veri girilmektedir. Bu sebeple termin tarihlerini kaçırmamak için 3 farklı butona tıklamak sureti ile ile satırları tarihlere göre sıralama ihtiyacı hasıl oldu. Excel konusunda henüz başlangıç seviyesindeyim, bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba, tablonuzdaki sütunların özellikleri aynı olmalıdır. Çalışma kitabının Makro içerebilen olarak kaydedilmesi gerekir.

Ekli dosyalar

Merhaba ,

Uyarınız ve yardımınız için teşekkür ederim

Yanlış anlaşılma olmasın. Sütunların özellikleri derken o sütunda bulunan hücrelerin demek istedim. Yoksa bütün sütunlar aynı olmayacak.

tarih formatı vs. bahsediyorsunuz heralde yada tarih sütununa metin yazılmaması gibi

Sizin örnek çalışmada sütunlara sıralama yaptıramadım. Çünkü sütundaki hücrelerin özellikleri farklı idi. Bütün sütunları yeniden düzenledim. Tarihse tarih, metinse metin.

mevcut makronun yanlış sıralama yapmaması adına tarihlerin olduğu satır veya sütunlara ne yazar isek sıralamayı bozmaz acaba ?

Sütundaki hücreler aynı yapıda olmalı tarih, metin, sayı her ne ise hepsi aynı olmalı. Başka bir şeye gerek yok.

Teşekkürler

Geri