• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Butona Kod Eklemek

Excel Vers. ve Dili
genel
Merhaba Arkadaşlar. Benim bir sorum olacak sizlere.

Bir çağrı merkezi işletiyorum ve birden fazla eleman çalıştırmaktayız ve mola saatlerini takip etmek de zorluk çekiyorum.

Yapmak istediğim ek'de ki dosyada detaylı yazıyor.
Kısaca bahsetmek gerekirse personel molaya çıkarken butona tıklayacak ve 10 dakikalık molasını kullanmaya baslayacak. hücrede veya x bir yerde süre 600 saniyeden geri düşecek.
veya mola çıkış butonuna tıkladığı zaman hücrede o anki tarih saat saniye olarak düşecek. moladan dönüşte mola dönüş butonuna tıklayacak ve yine o anki tarih saat farklı bir hücreye düşecek. ben o iki hücrenin arasında ne kadar zaman geçmiş molalarını düzgün kullanıyor mu takip edicem. Ek'e bakarsanız daha net anlaşılır aslında.

Teşekkür ederim şimdiden.

Ekli dosyalar

Merhaba
İyi Çalışmalar
Bu Dosya İşinizi Görürmü Acaba

Son düzenleme:
TŞK

Merhaba.
İlginiz için teşekkür ederim. Bu sistemi ben yapmıştım ancak pek içime sinmedi daha detaylı olsun istedim.

Yine de çok tşk ederim uğraşınız için..
Hayırlı günler dilerim

Merhabalar. İlginiz İçin Tşk Ederim.
Yapılan İşlem Başarılı. Aynen O şekilde olabilir. Bunu bütün sütunlara ekleyebilirmiyiz. Birde Bir butona sadece 1 defa tıklanabilsin. 1 defa tıklandıgı zaman buton pasif duruma düşsün. yani personel değiştirme yapamasın. butona 1 defa tıklanınca buton pasif olsun. bu şekilde birşey yaparsak ve nasıl yapıldıgınıda bana gösterirseniz memnun olurum. kodlar vs aram iyi. basit bir anlatımla kavrayabilirim. devamında ben onu geliştirip daha kapsamlı yapıp forumda paylaşırım. hem yararlı bir sistem olur çoklu personel çalıştıran firmalar için.

Şimdiden tşk ederim

Merhabalar. İlginiz İçin Tşk Ederim.
Yapılan İşlem Başarılı. Aynen O şekilde olabilir. Birde Bir butona sadece 1 defa tıklanabilsin. 1 defa tıklandıgı zaman buton pasif duruma düşsün.

Bu şekilde birşey yaparsak ve nasıl yapıldıgınıda bana gösterirseniz memnun olurum. kodlar vs aram iyi. basit bir anlatımla kavrayabilirim. devamında ben onu geliştirip daha kapsamlı yapıp forumda paylaşırım. hem yararlı bir sistem olur çoklu personel çalıştıran firmalar için.

Şimdiden tşk ederim

komut sayfasına açıklamaları yazdım.
command button ekleyerek 3 nolucommand butona 1 nolu commandbuton kodunu kopyala
4 noluya 2 nolu command kodunu kopyala bu şekilde

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
süleyman bey. valla süpersiniz. yardımlarınız için çok teşekkür ederim. gayet açıklamalı olmuşlar. ben fazladan buton eklemeyi çözdüm. içerilerine komut da ekleyebiliyorum falan ancak bağımsız olmuyor :) örnek. botun1 ve buton2 çalışınca değerleri düzgün bir şekilde hücrelere düşüyor. kendi içlerinde de çalışıyor. Ancak buton3 e basınca buton1 de calısıyor. sub controlu bagımsız yapamadım malesef. sizin dediğiniz gibi birden fazla macro nasıl durdurulup çalıştırılıyor çözemedim henüz.

Bu arada tuşları aktif pasif olayında bir eksik var. Mesela "molaya çıkıyorum"'a bastı. "Moladan döndüm"e basınca ilk basmıs oldugu "molaya cıkıyorum" tekrar aktif oluyor. Bunu sadece 1 defa kullanması lazım. Mesela molaya cıkıyorum'a bastı. O buton pasif olucak. bir daha acılmayacak. Mesela o butona bir şifre gömücez. Tekrar kullanmak isterse o butonu şifre isteyecek. Biraz masraflı bir olay ama bunu çözersek çok büyük bir işe imza atmış oluruz. Bankalar bu sistem ile mola takip ediyor. Bizde yaparsak bu sistemi ben onu daha iyi bir şekilde toplar düzenlerim foruma koyarız. Eminim çok kişinin işine yarayacaktır. (sizinde yardımınızla tabiki)

teşekkür ederim.

süleyman bey. valla süpersiniz. yardımlarınız için çok teşekkür ederim. bu sistemi ben onu daha iyi bir şekilde toplar düzenlerim foruma koyarız. Eminim çok kişinin işine yarayacaktır. (sizinde yardımınızla tabiki).teşekkür ederim.
Bende teşekkür ederim,

Butonları aktif edildiği satırları sil

Kod:
[COLOR="Red"][B]Bu iki kodu sil[/B][/COLOR]
CommandButton1.Enabled=True
CommandButton3.Enabled=True
     [COLOR="Red"][B]yada TRUE değerlerini[/B][/COLOR]
CommandButton1.Enabled=FALSE
CommandButton3.Enabled=FALSE
FALSE yap

şifre işlemi içinde yandaki butona kod yazdım
şifre koymak istediğin buttondaki işlemleri bu şekilde

Kod:
sifre = InputBox("Şifre Giriniz")
If sifre = "123456" Then ' şifreyi burdan değiştir
'ŞİFRE DOĞRU İSE YAPILACAK İŞLEMLER
Else
MsgBox "Hatalı Şifre Girdiniz !.." & vbCrLf & "Yada Boş Bıraktınız !..", vbExclamation, ""
End If
kod içerisine alabilirsin.

Ekli dosyalar

süleyman bey süpersiniz. Çok teşekkür ederim. Ben bunu düzenleyip sayende güzel bir sistem oluşturup burada paylaşıcam.
Çok teşekkür ederim

Geri