• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Butona Başka excel kitabı linki verme

Excel Vers. ve Dili
excel2003- excel 2007
Hayırlı akşamlar,

Arkadaşlar sizden bilgi ve tecrübelerinize sığınarak bir konu hakkında yardım rica ediyorum.

ÖRN:
Çalışmakta olduğumuz "deneme" isimli Excel kitabına bir buton koyarak ve o butona link vererek başka bir çalışma kitaı olan "deneme2" kitabını açmak istiyorum

Bahsettiğim olayı köprü yöntemi ile yapmaktayım yalnız aynı olayı buton ile yamak istiyorum. Butona tıkladığımda adres gösterdiğim bağımsız bir çalışma kitabını açmasını istiyorum.

Konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.

Merhaba,

Bu şekilde deneyiniz. Dosya yolunu ve Dosya adını kendinize göre düzenlersiniz..

Kod:
Sub DosyaAc()
   Workbooks.Open Filename:="D:\Kitap1.xls"
End Sub

.

Yardımınız için çok teşekkür ederim.

Her 2 dosyamda masaüstünde kayıtlı dosya yolunu nasıl göstermem gerekiyor.

Son düzenleme:
Kod:
Sub DosyaAc()
Yol = CreateObject("wscript.Shell").SpecialFolders.Item("Desktop") & "\Kitap1.xls"
   Workbooks.Open Filename:=Yol
End Sub

Bu şekilde deneyin.

Ayrıca dosya üzerinde sağ clik yaparak özelliklere girerseniz dosya yolunu ordan alıp kendinizde koda yazabilirsiniz..

.

Benzer bir sorum olcak. Herhangi bir çalışma sayfasındaki bir yazıya link ekleyip bu linki başka bir çalışma kitabına , sayfasına , veya o sayfadaki herhangi bir hücreye bağlayabilirmiyiz?

Merhaba,

Yapılabilir fakat sorunuz net değil. Küçük bir örnek dosya ekleyerek detaylı açıklarmısınız..

.

Arkadaşlar bir sorum olacak
masa üstünde bir klasörüm var ve içerisinde 45 adet excell dosyası var.
Bu excell dosya adlarını başkabir çalışma sayfasında sütünlara nasıl yazdırabilirim?
Bir fikri olan varmı acaba?

Güzel bir çalışma. Teşekkürler.

Geri