Buton Ekleme

ekteki buton eklemeyle ilgili bir sorum var yardımcı olursanız sevinirim.
eklemeye çalıştığım command buttonun adı " yeni rapor " olması gerekiyor
command buttonun ("yeni rapor") butonunun işlevi ise şöyle olmalı:
6.satır için konuşmamız gerekirse command (yeni rapor) butonuna basıldığı zaman kullanılan (D6) yı giren (C6) dan çıkarıp mevcut sabah (B6) ya ekleyecek
mesela giren (C6) 5000 ve kullanılan (D6) 4000 olsun command (yeni rapor) butonuna basıldığında 5000-4000=1000 olduğundan 1000 rakamını B6 ya yani 20000 e eklemesini istiyorum bu buton vasıtasıyla ve B6 da 21000 rakamını elde etmek istiyorum tabi bu butona basıldığında ilk önce " yeni rapor sayfası açılacak kabul ediyormusunuz?" diye bir yazı çıkmasını ve basıldıktan sonra da sayfada sadece B6 daki 21000 rakamının gözükmesini C6 ve D6 daki değerlerin butona basılıktan sonra silinmesini istiyorum ayrıca bu özellik 860 satır içinde geçerli olmalı

teşekkürler.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Siz kodları butona bağlarsınız.

Kod:
Sub toplayaz()
For i = 6 To 860
Cells(i, 2).Value = Cells(i, 2) + (Cells(i, 3).Value - Cells(i, 4).Value)
Next
End Sub

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
butona basıldığında ilk önce " yeni rapor sayfası açılacak kabul ediyormusunuz?" diye bir yazı çıkmasını ve basıldıktan sonra da sayfada sadece B6 daki 21000 rakamının gözükmesini C6 ve D6 daki değerlerin butona basılıktan sonra silinmesini istiyorum ayrıca bu özellik 860 satır içinde geçerli olmalı

teşekkürler.
Dosyanızın içindeki yazıyı okuyunca ona göre yazdım..

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Aşağıdaki gibi deneyin.

Kod:
Sub raporal()
 Sheets("Sayfa1").Select
    Sheets("Sayfa1").Copy Before:=Sheets(1)
    Sheets(1).Name = "Yeni Rapor"
For i = 6 To 860
Cells(i, 2).Value = Cells(i, 2) + (Cells(i, 3).Value - Cells(i, 4).Value)
Cells(i, 3).ClearContents
Cells(i, 4).ClearContents
Next
End Sub

fructose teşekkür ederim fakat komut düğmesini ayrıca kodu komut düğmesinin içine ekleyemedim bu konuda yardımcı olabilirmisin?

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Alt+F11 ile VBA düzenleyici açın Üçgen şeklindeki tasarım modu işaretini seçin.

Daha sonra sayfada oluşturduğunuz butonu sağ tuş ile tıklayıp kod görüntüle kısmını seçip kodları içine yapıştırın.

Üçgen şeklindeki tasarım modu işaretini tekrar tıklayın buton basılıp çalıştırmak için aktif konuma gelecektir.

anlattığınız işlemleri yaptım fakat ilk once bir hata verdi daha sonra ise olmasını istediğim işlemlerin hiç biri gerçekleşmedi

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Dosyanız ektedir.

sevgili fructose yardımın için tekrar teşekkürler fakat başka bir sorunum var visual basic aynı işlemi 2 kere yapınca aşağıda resimde gördüğün gibi bir hata veriyor

hatanın içeriği ise şu şekilde

şu anki durumda sayfa1 de mevcut olan yeni rapor butonuna bastığımda
"Yeni Rapor" başlığı altında yeni bir sayfa açıyor ve yeni değerler "Yeni Rapor "
sayfasına geçiyor fakat

sayfa1 deki " yeni rapor" butonuna bastığımda excell sheetimde sadece
yeni değerler içeren "Yeni Rapor" sayfasının gözükmesini istiyorum yani sağında sayfa1 solunda ise sayfa1(2) adlı sayfaların gözükmesini istemiyorum.(yukarıda kırmızıyla işaretledim)

sayfa1 deki " yeni rapor" butonuna bastığımda sayfa1 ekrandan silinecek
sayfa1(2) adlı sayfa da ekrana gelmiyecek sadece sheetimde "yeni rapor" sayfası görülecek yani işlemler sadece 1 sayfa üzerinde yapılmış olacak

ps: bu arada sayfa1 deki işlemlerden sonra yeni açılacak olan sayfanın ası "yeni rapor" olmak zorunda değil yeni rapor ibaresinin butonun üzerinde yazılı olmasını istediğim için belirtmiştim daha önce

teşekkürler

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Tüm kodları silin.Rapor isimli yeni bir sayfa oluşturun,Sayfa1 deki verileriniz tablonuz ile birlikte içine yapıştırın ve içine aşağıdaki kodları ekleyin.Her tıklamanızda Sayfa1'deki verileniz silinip yeni veri için hazır hale gelece Rapor adlı sayfanıza veriler yazılacaktır.

Private Sub CommandButton1_Click()
For i = 6 To 860
Sheets("Rapor").Cells(i, 2).Value = Sheets("Sayfa1").Cells(i, 2) + Sheets("Sayfa1").Cells(i, 3).Value - Sheets("Sayfa1").Cells(i, 4).Value
Sheets("Sayfa1").Cells(i, 3).ClearContents
Sheets("Sayfa1").Cells(i, 4).ClearContents
Next
End Sub