• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bulunan verilerin içinden istenilen bilgiyi alıp başka bi yere aktarma

Excel Vers. ve Dili
2003tr
arkadaşlar excel konusunda fazla deneyimim yok ancak bir yardıma ihtiyacım var! elimizde diyelim ki 300 tane sayı var bunlardan 160'ı x tipinde 140 y tipinde diyelim rastgele sıralanmış 300 tane x ve y leri baz alıp ben bir alana 30 40 tane sayı yazsam ve bunların tipini asıl kaynaktan nasıl alıp otomatik tipini ve toplamını alabilirim. burdan sanki karışık gibi oldu ancak ekde bulunan dosyada çok daha anlaşılır bir biçimde. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Not: ekteki dosyada renk olarak belirtmiştim ancak renk olmak zorunda değil, sayının yanındaki hücrede x veya y diye de belirtilebilinir..

Ekli dosyalar

Merhaba,

Renk olacaksa makro ile yazmak gerekir. x ve y yazılabilir dediğiniz için fonksiyonu tavsiye ederim.

A sütunundaki verilerin karşılarına, yani B sütununa x ve y yazdığınızı düşünürsek:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((B1:B21="[COLOR=red]x[/COLOR]")*ESAYIYSA(KAÇINCI(A1:A21;M5:M11;0)))
Formülü ile aralıktaki x e karşılık gelen verileri sayabilirsiniz. Formüldeki x yerine y yazarsanız y e karşılık gelen değerlerin sayısını bulursunuz.

.

çok teşekkürler! süper bunun üzerinden gideceğim. makroya daha başlamayayım karışmasın:) peki o m ve n tablosundaki n olan yere sayıların karşısına x veya y gelme imkanı var mıdır??

=DÜŞEYARA(M5;A:B;2;0)

Bu şekilde bulabilirsiniz.

Rica ederim.

Eğer 2. formülü tabloya uygulayacaksanız, ilk formüldeki sayma işlemini çok daha basit bir formülle yapabiliriz.

=EĞERSAY(N5:N11;"x")

Gibi.

.

teşekkürler daha yeni gördüm:))) çok yardımcı oldunuz, ama ben ilk formülü uygulamayı düşünüyorum çünkü ilk formül ana kaynaktan geliyo, düşeyarada herhangi bir problem olsa bütün veriler yanlış olacak, yada sayıyı iki üç defa girsem ilk formülde sonuç değişmiyo eğersayda değişiyo. emeğiniz için sağolun:))

Geri