• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bulunan değerin saatini getirme

Excel Vers. ve Dili
2007 turkçe
Altın üye olmamnın eksikliklerinden biri dosya ile sorunumuzu net açıklayamakla beraber sorum şu şekilde inşallah açıklayıcıdır.
1 nolu satır : A1: 01:00, B1: 02:00, .... X1: 24:00 saatlerin bulunduğu satır olsun
örneğin
2 nolu satır : A2:101, B2:102, ..... X2:124 sayıları art arda olsun
Y2 hücresinde de =MAK(A2:X2) formülü var
istemiş olduğum Z2 hücresine Y2 hücresinde maksimum çıkan değerin 1 nolu satırdaki saatini getirsin

klasik formül şeklinde yazarsanız şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum

vermiş olduğum örneklemeye göre Z2 hücresine 24:00 saati gelmeli 124 sayısının saati 24:00 olduğu için

soruma ekleme yapayım Z2 hücresine yazacağımız formülün Z3 hücresini içinde 3 nolu satır içinde yazarsanız 4 5 6 7 nolu satırlara kendim uyarlayabileyim

Son düzenleme:
Merhaba,

Denermisiniz, z2 hücre formatını saat yapmanız lazım.

Kod:
=İNDİS(A1:X1;1;KAÇINCI(Y2;A2:X2;0))

kuvari hocam çok tşkler formül çalıştı z3 hücresi içinde yaparsanız ben diğer satırlara için uyaralamayı ordaki ne göre yapayım formülleri yapmayı bilmiyorum ama kopyalarını uyarlamayı beceriyorum :)

Bunu deneyin.

Kod:
=İNDİS($A$1:$X$1;1;KAÇINCI(Y2;A2:X2;0))

tmm dır hocam yaptım :) =İNDİS(A1:X1;1;KAÇINCI(Y3;A3:X3;0))

Bu şekile kullanırsanız z4 için yapmak istediğinizde elle düzeltmeniz gerekir.
Kod:
a1:x1 değil $A$1:$X$1 olmalı
aralığının sabitlenmesi gerekli.

Son düzenleme:
kuvari hocam kusura bakmayın son mesajınızı yeni gördüm ayrıca teşekkürler bu bilgi için
yalnız 2 nolu satıra yazmış olduğumuz değerleri 101 102 örneği onları başka sayfadan rapor olarak alıyorum rapor sayfasından rakamlar 101,00 102,00 şeklinde geliyor. normal elle yazınca sıkıntı yokta kopyala yapıştır yapınca 101,00 102,00 olduğundan değerleri görmüyor küsüratı silme formülü yani EĞER eklermisiniz hazırlamış olduğunuz formüle

Merhaba,
Eğer değil de Mak ekleyerek sorununuz çözülür.
Kod:
=İNDİS(A1:X1;KAÇINCI(MAK(A2:X2);A2:X2;))

Düzeltme : Gerçi önerdiğim formül Sayın Kuvari ile aynı sonucu döndürecektir. Tam olarak ne yapmak istediğinizi anlamadım. :)

Son düzenleme:
=İNDİS($A$1:$X$1;1;KAÇINCI(Y2;A2:X2;0)) bzace bu formüle göre yaparsanız y2 hücresindeki maksimuma göre saati alıp Z2 hücresine atıyor a2 den x2 ye kadar olan sayılar virgülden sonra 00 ( 101,00 gibi ) olduğundan formül çalışmıyor 101,00 gibi yazsa bile tam sayı gibi 101 gibi görsün istiyorum açıklayıcı olmamışsa tekrar açıklayabilir
not : bendeki maksimum formül şu şekilde =MAK(EĞER(--E5:AB5<>0;--E5:AB5)) ve maksimum da sorun yok maksimum dğeri aradığı satırdaki sayılar örneğin 101,00 102,00 olsa bile maksimum değeri öerneğin 105 olarak görüp yazıyor ( sayılar öenmi değil ) :)

Son düzenleme:
Geri