• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bul ve listele

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Merhaba arkadaşlar. Forumda daha önce aşağıdaki soru sorulmuş ama cevaplarına ve ekli dosyalarına ulaşamıyorum, silinmiş. Forumda da benzer bir soru göremedim. Cevap verebilecek arkadaş var mı acaba? (formül ile). Teşekkürler...

"sayfa1 A1:A500 Arası isimler var. sayfa1 B1 hücresine herhangi bir harf girdiğimde (örneğin L yazdığımda) A1:a500 Arasındaki isimlerden L harfi ile başlayan isimleri C1:C50 arasındaki hücrelere tektek yazılması.
Böyle bir formül varsa yardım lütfen."

Örnek dosyanızı ekleyin...

Tahsin beyin çalışmasına altarnatif olarak formüllü yapılmış örnek ekte. Formüller c ve d sütununda. Sayın Ömer beyin bu tür süzme işlemlerinde sadece bir sütuna formül yazarak yaptıgı örnek vardı nasıl olduğunu hatırlayamadım. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Tüm arkadaşlara çok teşekkürler.
Tahsin beyin çalışması beni biraz aştı ama PRMTS arkadaşın formülü tam benim aradığım formül. Ancak ben soruyu sorarken örnek dosyamda verileri 500 satır olarak yaptım (A1:A500); ama benim liste aslında yaklaşık 10000 satır ve ben formülü A1:A10000 aralığını kapsayacak şekilde yayamadım. Yardımcı olabilir misiniz acaba?

Geri