• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bul sekmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mbakanus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
ilginize şimdiden teşekkür ederim...
benim sorunum çok uzun bir listem var ve hergün ortalama 400 veri ekleme yapıyorum ve bu listeden arama yapıp işlem nosu aratıyorum. acaba daha hızlı arama yapabilmek için excel sayfasın hücrelerinde (mesela a1 hücresinde) devamlı kalan bul sekmesi yapabilirmiyim.bazen ctrl f tuşunu yazmak bile zaman kaybı oluyor.excel açıldığında sayfada hep kalsa

Selamlar,

A1 hücresinde devamlı kalan bul sekmesi ifadenizle ne kastettiğinizi tam olarak anlayamadım. Örnek dosya ekleyerek açıklarmısınız.

Kod:
Sub Bul()
[a2:h100].Find(([a1]), SearchFormat:=False).Activate
End Sub

A1 hücresinde yerleşik ve devamlı açık kalan bir bul/değiştir diyalogundan bahsediliyor yanlış anlamadı isem.

bul/değiştir diyalog kutusu açıkken dosyada işlem yapılabilir. ancak sayfada yukarı aşağı hareket ederken gözden kaybolmaz.

yaaa inanın çok umutsuz durumdaydım.siteye ve cevap yazan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. makro konusunda kendimi geliştirmek istiyorum. nereden nasıl başlamalıyım.ingilizcem hiç yok .ilginize çok teşekkür ederim .ellerinize sağlık

yine ben dedim ya acemiyim diye birden fazla kayıtı olanlar gelmiyor ne yapmalıyım yani birden fazla ali varsa tek ali geliyor.ilginize çok teşekkür ederim yordum sizleri

benimde böyle bir makroya ihtiyacım var aslında, seyit hocam denedim ama çalıştıramadım.

Selamlar,

Konuyla ilgili örnek dosya eklermisiniz.

yine ben dedim ya acemiyim diye birden fazla kayıtı olanlar gelmiyor ne yapmalıyım yani birden fazla ali varsa tek ali geliyor.ilginize çok teşekkür ederim yordum sizleri

bu site ve arkadaşların ilgisi beni çok mutlu ediyor valla
konuyu daha iyi anlatabilmek için dosya ekledim...

ekli dosya

bu site ve arkadaşların ilgisi beni çok mutlu ediyor valla
konuyu daha iyi anlatabilmek için dosya ekledim...

Ekli dosyalar

Selamlar,

Aşağıdaki kodu deneyiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub SÜZEREK_BUL()
    If Range("C1") = Empty Then
        Range("A1").AutoFilter Field:=3
    Else
        Range("A1").AutoFilter Field:=3, Criteria1:=Range("C1")
    End If
End Sub

Geri