• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bul değiştir sorunu

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Merhaba üstadlarım...
Benim sorum şu şekilde rusça yazılı olan excel sayfamdaki kelimeleri latin harfleriyle yazmak istiyorum.
Örnek olarak "Бугун хава гузел" yazıyor bunu latin harflerine "bugun hava guzel" olarak çevirmek istiyorum. Ctrl H kullanarak Б-B ye у-u ya г-g ye değiştir diyerek yapabiliyorum lakin kod olarak yazdığımda rusca harfleri okumuyor.
Bu konuda ne yapabilirim?

Hamitcan hocam yardımınız için teşekkürler lakin benim istediğim bu değil.
Zeki hocamın çalışması süper birşey ama ben çeviri istemiyorum. Benim istediğim kril alfabesiyle yazılan metni latin alfabesiyle yazmak. Örnek : я тебя люблю - Ya tebya lyublu gibi

Formül ile yaptım ama kod içinde yapamadım.

konunun excel ile olan bağlantısını tam olarak anlayamadım ama,
amaç sadece kril metnin latin metine dönüştürülmesi ise bunu, google çeviri sayfasında yapabilirsiniz...

Yaptığımı siz de yapabilirsiniz. Şöyle; bir satıra Rusça harfleri yazın, altına Türkçe anlamlarını yazın sonra hepsini bir hücrede birleştirin.
Vba kısmında yapılamamasının nedeni de Vba editörünün bu karakterleri tanımamasından kaynaklanıyor.

Hocam ben anlamadım tam olarak ne demek istediğinizi. Yerine koy formülünü 35 kez aynı hücrede tekrarlayabilirsem benim işimi görecek ama bi türlü beceremedim

Geri