Arkadaşlar bi excel sayfası hazırlıyorum, Şu firmaya şu kadar ödendi gibisinden. Ama tarih bölümünü otomatik atmasını istiyorum bugünün tarihini. Bunu nasıl sağlayabilirim ? Bide excel de yeniyim biraz detaylı anlatabilirseniz sevinirim.
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Merhaba,Arkadaşlar bi excel sayfası hazırlıyorum, Şu firmaya şu kadar ödendi gibisinden. Ama tarih bölümünü otomatik atmasını istiyorum bugünün tarihini. Bunu nasıl sağlayabilirim ? Bide excel de yeniyim biraz detaylı anlatabilirseniz sevinirim.
Güzel.Merhaba,
Bu istediğinizi hazır fonksiyonlarla yapmanız zor, çünkü bu fonksiyonlar dinamiktir. Ancak VBA ile yapılabilir.
Forumda Örnekler var..
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [A2:A65536]) Is Nothing Then Exit Sub
On Error Resume Next
Target.Offset(0, 2).Value = Date
Target.Offset(0, 2).NumberFormat = "dd.mm.yyyy"
End Sub
Çok teşekkürler hocam çalıştı. A sütun kısmını anlamadım sildim ama sorun olmaz sanırım.Güvenlik düzeyinin düşük olrak ayarlamanız lazım.Ayarlı değilse.
Dosyanız ektedir.
Kod:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) If Intersect(Target, [A2:A65536]) Is Nothing Then Exit Sub On Error Resume Next Target.Offset(0, 2).Value = Date Target.Offset(0, 2).NumberFormat = "dd.mm.yyyy" End Sub
Sorun olmaz.Çok teşekkürler hocam çalıştı. A sütun kısmını anlamadım sildim ama sorun olmaz sanırım.
dd.mm.yyyy peki bunu formatını şu şekilde nasıl yapabiliriz
günsaatdakikaB ayyıl Örnek 241330B ARA09
"dd hh:mm mm/yyyy"
Yazdığım örnek gibi yapılması mümkün mü arada B harfi olacak ve ay 3 harfli yılın da son iki harfi olacak
"ddhhmm\B mmmyy"
Date yerin now yazın.olmadi galiba saati hep 00000 atıyoranlamadım Target.Offset(0, 2).Value = date yazıyo ""orası date olduğu için mi acaba ""