• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bu uzun formülü nasıl kısaltabilirim ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba,

Dosyanızı foruma eklerseniz incele şansımız olur.

istediğinizin ne olduğu tam olarak anlaşılmıyor.

kusura bakmayın tam anlatamadım yapmak istediğim şey şu
ilk sayfada girilen "taksitlendirilecek miktar","taksit sayısı" ve "aylık enflasyon oranı" değerlerine göre; eğer kişi evi aldı ise 2. aydan itibaren taksitleri aylık enflasyon oranı'na göre her ay biraz daha artıcak(örn:2.ay 505,3. ay 510,4. ay 515... gibi).
eğer kişi evi almadıysa taksitleri aylık enflasyon oranı'na göre her ay biraz daha azalıcak(örn:2.ay 495,3. ay 490,4. ay 485... gibi).

tabi bu "aldı" veya "almadı" olayı ilk sayfadaki girilecek "teslim tarihi" alanına göre olucak, evi teslim alana kadar taksitler düşecek,evi teslim aldıktan sonra taksitler artacak.

umarım bu sefer düzgün anlatabilmişimdir. cevaplarınızı bekliyorum

Şöyle olur mu?

Ekli dosyalar

YUSUF44 saolasın dediğinin benzeri ile çözdüm sorunu. :D

ama bir küçük sorun daha çıkıcak gibi eğer çıkarsa burdanmı sorayım yoksa yeni konumu açayım ?

Bu dosyayla ilgiliyse burdan devam etsin tabi.

http://www.wupload.com/file/2661640962/denicem.xls

dosya linki yukarıda

dediğimi yaptım ama bu seferde başka bi sorun çıktı :( örneğin kişi evi alana kadar taksitleri her ay düşüyor ama evi aldıktan sonraki ilk taksit(mesela 8.taksit) (normalde ilk taksitin (şu an ki örnekte ) 505 olması lazım) 540 oluyor bu sorunu nasıl çözebilirim acaba ?

eğer yine anlatamadıysam lütfen msn ekleyin ordan konuşalım msn:fbli_serdar@hotmail.com

tamam ozaman burdan anlatmaya çalışayım;

benim istediğim şu;
mesela kişi ilk sayfadaki "taksitlendirilecek miktar" alanına =10.000 girdi.
yine ilk sayfadaki "aylık enflasyon oranına" =1 girdi.
yine ilk sayfadaki "taksit sayısı alanına" =20 girdi.
yine ilk sayfadaki "teslim tarihi alanına =11 girdi. (yani 11. ay)

benim sayfa3 te oluşturduğum tabloda kişi evi teslim alma zamanı(yani 11. taksit) gelene kadar taksitleri her ay 5 azalacak (bu örnekte 1. ay 500(bu sabit) 2. ay 495 3. ay 490 4. ay 485)
ama evi aldığı aydan sonra ise taksitleri ilk taksit(500)'e göre her ay 5 artıcak (örneğin 1. ay 500(bu sabit) 11. AYDA taksit 505 (çünkü evi teslim aldı) 12. ayda 510 13.ayda 515... böle devam edicek)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri