• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bu kodu nasıl kısaltabilirim.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
Private Sub CommandButton1_Click()
TextBox7 = Val(TextBox5) + Val(TextBox6)
TextBox16 = Val(TextBox9) + Val(TextBox10) + Val(TextBox11) - Val(TextBox12) - Val(TextBox13) - Val(TextBox14) - Val(TextBox15)
TextBox25 = Val(TextBox18) + Val(TextBox19) + Val(TextBox20) + Val(TextBox21) - Val(TextBox22) - Val(TextBox23) - Val(TextBox24)
TextBox52 = Val(TextBox29) + Val(TextBox46) + Val(TextBox47) + Val(TextBox48) - Val(TextBox49) - Val(TextBox50) - Val(TextBox51)

End Sub

Toplama ve çıkarma yapan bir çalışmam,çok fazla sayıda TextBox var...Eklenecek birkaç tane daha var...
Ama kodlar çok uzuyor.
Kısaltma imkanımız varmı..

Bu kodları çalışmanda bir yerde kulllanıyorsan kısaltma gereği zaten yoktur fakat bir den fazla yerde kulanıyorsan bu textleri birer değişkene atıyarak sadece uzun uzadıya yazmaktan kurtulabilirsin!bence...

teşekkürler..
sadece cevabınıza..
ben aldım cevabımı..ben devam edeyim bari..en az 40 tane userfrom ve binlerce textbox,label vs....ile bir çalışma yapıyorum.oradan buradan aldığım birkaç bilgiyi birleştirip bişiler yapacağım.sitede de örneği yok zaten..
yardım istediğim bir örnek var sabırla bekliyorum,yapacak olan varmı diye...
şunu öğrettiler bana ki,SABIR..sadce sabır gösterirsen çok şeyler çğrenebilirsin deediler..bende bekliyorum,sabırla...
görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler.

Aslında öğrenmek istediğim şuydu galiba..
TextBox25 = Val(TextBox18) + Val(TextBox19) + Val(TextBox20) + Val(TextBox21) - Val(TextBox22) - Val(TextBox23) - Val(TextBox24)
bu kodu şu şekilde yazbilirmiyiz mi diye..
TextBox25=val(Textbox18,19,20,21)-val(TextBox22,23,24)
böyle birşey yapılabilirmi..toplamları bir paranteze çıkacakları bir paranteze ve işlem tamam...

birde
bu işlemi yapmak için atadığımız bir butona mı basmamız gerekiyor.Yoksa sayıları yazdıktan sonra enter vs gibi tuşlarla aritmatik işlemi yapılamıyormu..yani kafamızı kaldırmadan veriyi yazacağız textboxlara,toplam hücresi geldiğinde enter la toplayacak,

selam hocam

Selamlar,

Bu tarz uzun kodları kısaltmanın yolu Class Modüle uygulamasını kullanmaktır. Forumda daha önce bu uygulama ile çözümlenmiş konuları inceleyerek fikir edinebilirsiniz.

http://www.excel.web.tr/search.php?searchid=1123637&pp=15

link boş gibi.ama ben uzun yazmaya devam edeyim şimdilik.dosyamın toparlanmış halini sitede paylaşacağım ve eksikliklerimi de dilerim burada halledeceğim.şimdilik binlerce makaleler,işlemler uygulayarak gidiyor çalışmalarım yıl sonuna kadar bitiririm diyorum.bakalım nolcek.selamlar

Geri