• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

boşlukları silmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cloves
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010
Forumda bu formülü buldum =YERİNEKOY(A1;" ";"") deniyorum ama bir türlü olmadı C sütünunda 1214 tane arası kapatılacak değer var örnek 140 kar değiştirilerek 140kar olacak formülü yandaki sütunu komple seçerek yaptım olmadı tek sütünu seçtim olmadı .
Bu sütün içersinde bazı değerler el ile düzeltilmiş bazı değerler aynı duruyor formülü tam olarak nasıl ve nereye yazmam gerekiyor.?
değişkenlik C2 ve C1214 arası olacak. =YERİNEKOY(C2;D2;D1214) yazdım olmadı diğer alternatifleride denedim ama olmadı malesef.
Bununla ilgili olarak yardım edebilirmisiniz acaba.?

Merhaba,

İlgili alan seçili iken, CTRL + H tuşuna basın ve arana "bir boşluk", yeni değer kısmına giriş yapmadan tümünü değiştir dediğinizde boşluklar ortadan kalkacaktır.

Formül sizin yazdığınız hali ile işlem yapmaz. YERİNEKOY ile bir hücrede işlem yapabilirsiniz.

--

formül olarak istersen bu değerler a1 hücresinde olduğunu kabul edersek formülü aşağıdadır

siz
Kod:
=YERİNEKOY(A1;" ";"")
formülü kullanmışsınız ama olmamış ben alternatif olarakta aşağıdakini yazdım :)

Kod:
=ORTAB(A1;1;MBUL(" ";A1)-1)&SAĞDAN(A1;MBUL(" ";A1))

Son düzenleme:
Merhaba,

İlgili alan seçili iken, CTRL + H tuşuna basın ve arana "bir boşluk", yeni değer kısmına giriş yapmadan tümünü değiştir dediğinizde boşluklar ortadan kalkacaktır.

Formül sizin yazdığınız hali ile işlem yapmaz. YERİNEKOY ile bir hücrede işlem yapabilirsiniz.

--
çok çok teşekkür ederim gerçekten çok işime yaradı
sayenizde her hücreye tıklayarak manuel delete ile uğraşmamış oldum.

İyi çalışmalar.

---

formül olarak istersen bu değerler a1 hücresinde olduğunu kabul edersek formülü aşağıdadır

Kod:
=ORTAB(A1;1;MBUL(" ";A1)-1)&SAĞDAN(A1;MBUL(" ";A1))
Merhaba sayın adsoft,

ORTAB ilk defa karşılaştığım bir formül, işlevi nedir? Denememde sonuç üretmedi.

--

ortab = parçaal formülü ile aynı işlev
bana dosyayı gönderirsen yardımcı olurum

Geri